I dag får 3,3 mio danskere penge tilbage i skat

I dag ryger 17,8 milliarder kroner retur til danskernes lommer.

I dag får 3,3 millioner danskere overskydende skat tilbage fra årsopgørelsen fra 2015. 

- I år udbetaler vi knap 17,8 milliarder kroner. Det svarer i gennemsnit til 5.329 kroner til omkring 3,3 millioner borgere. Selv om det er dejligt at få penge tilbage, så er det jo udtryk for, at man har betalt for meget i skat i løbet af året. Derfor er det vigtigt, at man sikrer sig, at ens forskudsopgørelse stemmer, forklarer Jørgen Wissing Jensen, der er kontorchef i Skat.

Ifølge Skat kan borgerne i Gentofte se frem til at få mest udbetalt, mens bornholmerne modsat er placeret helt i bunden.

Ændring af din skat

Ændrer man i årsopgørelsen via TastSelv, kan man med det samme se sin nye årsopgørelse, og derved også om ændringen betyder, at man skal betale mere i eller have penge tilbage. Sidste frist for ændring af årsopgørelsen er den 1. maj 2016.

Ikke alle danskere kan se det

Det er dog ikke alle, der tirsdag vil kunne se, om de har fået overskydende skat tilbage. Det oplister Skat tre grunde til.

1. Gæld til det offentlige: Det har 385.000 borgere eller deres ægtefælle. Skatten vil blive brugt som afdrag på gælden.

2. Hvis man skal have mere end 100.000 kroner tilbage i skat.

3. Hvis man ikke har en aktiv NemKonto, for eksempel hvis man lige har skiftet bank eller er under 15 år

'Har man gæld til det offentlige, vil den overskydende skat blive modregnet, inden en eventuel resterende overskydende skat udbetales. Modregningen sker løbende frem til slutningen af august. De berørte borgere skylder eksempelvis skat for tidligere år, licens, underholdsbidrag m.v.'.

- Rigtig mange borgere har ikke noget at selvangive, da Skat efterhånden får de fleste oplysninger automatisk. Men det er stadig vigtigt at kontrollere tallene og oplyse, hvis man har ændringer eller tilføjelser. Det fælder for eksempel befordring, køb og salg af værdipapirer og lejeindtægter, siger Jørgen Wissing Jensen.

Her kan du se, hvor meget der bliver udbetalt i din kommune:

Her har danskerne fået mest tilbage i skat