Penge

Fingerringe og selfies skal overtage: Mastercard spår kreditkortets død

Kortformidleren Mastercard mener, at nye mobile betalingsløsninger overtager kreditkortets rolle inden for fem år.

Betalingskortsgiganten Mastercard mener, at mobile betalinger vil stå for en meget stor del af betalingerne i 2020. Det fortæller Chris Kangas, produktchef hos Mastercard, til TV 2.  

- Vi tror, at mindst 38 procent af transaktionerne vil stamme fra digital betaling. Så det er virkelig stort, siger Chris Kangas.

Mastercard har allerede flere forskellige løsninger på bordet, som skal hjælpe forbrugerne med at betale så nemt og smertefrit som muligt.

De har tidligere annonceret deres betalinger med selfies eller fingeraftryk.

En teknologi som vil lade brugerne skanne deres fingeraftryk eller tage et billede af sig selv, når en handel på nettet skal godkendes. Billedet eller fingeraftrykket vil så blive sammenlignet med et, der ligger i en database.

Præsenterer løsninger i København

Chris Kangas er sammen med op mod 3.000 andre deltagere lige nu i København, hvor firmaer, der opererer med betalingsløsninger, er samlet til en konference.

Her forsøger deltagerne at finde ud af, hvordan fremtidens betalingsløsninger skal se ud – og hvem der skal tjene penge på løsningerne.

Udover betaling med selfies præsenterede Mastercard også løsninger med betalingsteknologi inden i fingerringe.

For Mastercard handler konferencen om at fortælle, at man er klar med de løsninger, som kommer i fremtiden.

- Vi skal handle nu for at skabe rammer for at understøtte det og for at gøre det muligt. Vi forsøger at hjælpe banker over hele Europa med at få deres idéer til mobilbetaling ud på markedet, så de kan tilbyde forbrugerne betalingsmuligheder, som man kan stole på, og som fungerer overalt i verden, siger Chris Kangas.

Dankortet spår det samme

De mange danskere, der ejer et dankort, kan se frem til samme spådom fra ejeren bag dankortet.

Bo Nilsson, Administrerende direktør i Nets, der ejer dankortet, sagde for nylig til business.dk, at dankortet vil blive overhalet inden for fem år.

- Vi regner med, at mellem 40 og 60 procent af alle betalinger vil foregå via mobilen i 2020. Det er relativt snart. I dag ligger den på fem-seks procent, så vi vil se eksponentiel vækst i mobilen som et medie for at foretage betalinger, sagde han.

Nets har også fortalt deres idéer om at indføre en ny form for mobilbetaling til efteråret.

Allerede nu findes der kontaktløse dankort, hvor brugeren kan betale uden at taste en pinkode.

Men planen er at integrere dankortet i mobiltelefonen, så det ikke er kortet, der skal i kontakt med betalingsterminalen, men derimod mobiltelefonen.