Penge

Laila blev 11 timer forsinket: I dag sluttede tre års kamp

Højesteret har i dag afgjort en sag om kompensation ved flyforsinkelser. Laila blev 11 timer forsinket på en tur til Kreta og skal nu kompenseres.

Laila Andersen er en af de 12 passagerer, der i dag kunne ånde lettet op, da Højesteret stadfæstede afgørelser fra både By- og Landsret i en sag om kompensation ved flyforsinkelser.

- Ej, hvor er det bare godt. Vi har vundet tre års kamp. Så er der retfærdighed til. Rigtig retfærdighed, siger hun.

Den nu 63-årige Laila Andersen skulle i 2013 på ferie til Kreta, men hun og barnebarnet Emil blev forsinket med 11 timer grundet tekniske problemer med deres fly.

Handler ikke om pengene

Højesteret har mandag afgjort, at Primera Air skal betale 3.000 kroner i kompensation til Laila Andersen og de resterende passagerer, der har kæmpet mod flyselskabet i Byretten, i Landsretten og nu også i Højesteret.

For Laila Andersen handler det dog ikke om økonomi.

- Den her sag drejer sig ikke om penge. Det handler om, at luftfartsselskaberne skal behandle os ordentligt. Vi rejser med dem, og så forventer vi også en fair behandling. Det handler i bund og grund om retfærdighed, og det har vi fået, siger Laila Andersen.

Hun er stolt over, at hun stod fast, og ikke tog imod de få hundrede kroner, som Primera tilbød passagererne efter de var landet på Kreta.

- Hvor er det godt, at man ikke bare sagde ja til den kompensation. Det, som jeg troede på, det har jeg fået bekræftet i dag. Det er bare så dejligt. Jeg har kæmpet for alle. Det viser bare, at man ikke skal finde sig i alt, siger hun.

Den her afgørelse kan potentielt få store konsekvenser for luftfartsselskaber i hele Europa. I Danmark alene er omkring 2.000 sager sat i bero for at afvente Højesterets afgørelse. De vil nu benytte afgørelsen til at vurdere, om de skal gå videre. Det tyder meget på, at de skal.