Penge

Ægtepar får lov til at trække en halv million kroner fra i skat

Nye regler betyder, at skatteyderne kommer til at betale for, at det gik helt galt, da østeuropæere skulle renovere et ægtepars hus. Det skriver 3F.

Skatterådet har givet et ægtepar tilladelse til at trække over en halv million fra i skat til dækning af en fejlslagen renovering af deres bolig.

Det skriver Fagbladet 3F fredag.

Ægteparret skrev kontrakt med polakkerne om at renovere deres hus og forudbetalte 850.000 kroner. Siden har de ført retssag mod firmaet på grund af en stribe mangler. 

Det endte med, at det polske firma blev dømt til at betale ægteparret over en halv million i erstatning. Men det viste sig, at virksomheden er ikke i stand til at betale, og derfor hang ægteparret på regningen.

Nu har Skatterådet afgjort, at parret så kan trække den halve million fra i skat, skriver 3F.

Fradraget skyldes en ændring af den såkaldte kursgevinstlov.

Ifølge skatterådgiver Christen Amby er den god nok, selvom han godt kan forstå, hvis nogen undrer sig over, at parret får sådan et fradrag, lyder det.

- Men det er bare en følge af lovgivningen. Politikerne ændrede loven for nogle år siden, og da gennemtænkte de måske ikke alt, hvad folk kan få fradrag for, siger Christian Amby til 3F.

Dog har Skat krævet grundig dokumentation for, at ægteparret ikke kan få pengene i Polen, inden de kan skrive den halve million på som et fradrag.