Penge

Her er reglerne for udlejning på Airbnb

Der er gode penge i at udleje sin bolig på Airbnb - der er dog et par ting, du skal være opmærksom på, inden du inviterer lejegæster indenfor.

Der er i øjeblikket mere end 20.000 danske boliger til udlejning på internettjenesten Airbnb. At overnatte i en andens private hjem er populært som aldrig før.

Derfor vil Folketinget nu også stramme op på reglerne for at sikre, at der bliver betalt skat af lejeindtægterne fra udlejningen på Airbnb.

Her er fire andre gode råd til dig, der går med overvejelser om at udleje din bolig eller et værelse på den populære udlejningstjeneste.

Se her før du udlejer på Airbnb

 1. Der skal betales skat

  Hvis man er ejer, er lejeindtægten skattefri, så længe beløbet ikke overstiger 1,33 pct. af ejendomsværdien – dog mindst 24.000 kr. om året.

  Udlejer man derimod en bolig, som man selv lejer, er gevinsten skattefri, hvis den ikke overstiger to tredjedele af den årlige husleje.

 2. Du bestemmer selv lejen

  Mens man som Airbnb-udlejer tidligere har skullet være opmærksom på reglerne for fastsættelse af huslejen i henhold til lejeloven, er prisen med den nye lejelov, der trådte i kraft 1. juli sidste år sat fri.

 3. Tjek ejers regler

  Mens husejere som udgangspunkt frit kan invitere turisterne indenfor, skal personer, som lejer eller bor i andelsboliger, tjekke reglerne en ekstra gang. Især i andelsforeninger står det i flere tilfælde skrevet i vedtægterne, at man ikke må leje sin lejlighed ud.

  Sørg for at udlejningen ikke bliver så omfattende, at det får karakter af erhvervsmæssig udlejning. Det kan det være i strid med lejelovens regler, og betyde lejekontrakten kan blive ophævet.

 4. Tjek forsikringen

  Får du som udlejer stjålet f. eks. kontanter, smykker, sjældne kunstværker eller sågar dit kæledyr, dækker Airbnb ikke for dine tab.

  Så tjek din forsikring eller skaf værdierne af vejen, inden du får gæster.

  Som udlejer gennem Airbnb er du dækket en såkaldt værtsgaranti på op til 5. mio. kr. Men den indeholder en del begrænsninger.