Penge

Priskrig kan forgylde realkreditkunder

- Brian Bergmann / Scanpix Denmark

Nykredits prisstigninger kan vise sig at komme kunderne til gode.

Lige nu raser tusinder af kunder over ­Nykredits prisstigninger. Men stigningerne kan vise sig at være et puf mod en tiltrængt omlægning af realkreditlånet for mange. Og selv om en omlægning ikke var tiltrængt, så har konkurrenten BRFkredit dumpet sine priser så meget, at omkostningen ved at omlægge et lån i bedste fald kan være tjent hjem på under et år.

Det viser nye beregninger fra rådgivningsvirksomheden Uvildige.dk, som dog understreger, at beregningen helt afhænger af lånetyper og løbetider. Det skriver Berlingske Business.

- Prisstigningerne på boligmarkedet har gjort det super aktuelt for dem, der alligevel overvejer at skifte deres lån ud, hvis det snart skal rentetilpasses eller udløber. Så er det en god anledning til at slå to fluer med et smæk og få lavet en ny vurdering samtidig. Boligpriserne er steget mange steder, så man enten kan få en lavere belåningsgrad eller få lagt et banklån ind i realkreditbelåningen til en lavere rente. Så er der meget at hente, og det kan snildt tjene nogle af omkostningerne ind. Masser af kunder bør aktivt gøre noget ved det, siger direktør og stifter af ­Uvildige.dk Hans Peter Christensen til Berlingske Business.

Det er der åbenbart også mange danskere, der allerede gør. I BRFkredit oplyser afdelingsdirektør Mikkel Høegh, at aktiviteten i kundebetjeningen er dobbelt så stor som normalt og minder om en mindre konverteringsbølge.

- I første omgang beder folk om beregninger og lånetilbud over, hvad det betyder for dem at skifte, efter vi har dropper de faste etableringsomkostninger, siger Mikkel Høegh til Berlingske Business.