Penge

Rekordbillige flybilletter: Eksotiske rejsemål boomer

Danskerne søger på flybilletter til fjernere egne, viser ny undersøgelse. Rekordbillige flybilletter er årsagen, siger eksperter.

Priserne på flybilletter er lavere end nogensinde, og det får danskerne til at søge mere efter langt mere eksotiske destinationer end tidligere, når de søger efter flybilletter.

Destinationer, der procentvis er steget mest på antal søgninger

 • Puerto Rico: 107 procent
 • Papua New Guinea: 85 procent
 • Guadeloupe: 80 procent
 • Martinique: 68 procent
 • Fransk Polynesien: 66 procent
 • Senegal: 60 procent
 • Litauen: 58 procent
 • Kirgisistan: 58 procent
 • Somalia: 55 procent
 • Madagaskar: 54 procent
 • Kap Verde: 54 procent
 • Laos: 52 procent
 • Polen: 51 procent
 • Cuba: 51 procent
 • Japan: 51 procent

Kilde: Rejsesøgemaskinen Momondo. Undersøgelsen tager udgangspunkt i 45 millioner søgninger i Danmark. Der er mindst blevet søgt på hver af ovenstående destinationer 6.000 gange.

Det viser en undersøgelse af søgningerne på rejsesøgemaskinen Momondo i 2015.

Billetpriser på vej i dybet: Så billige bliver de

Returbilletter fra Københavns Lufthavn til europæiske destinationer er rekordbillige lige nu, viser pristjek fra Dansk Flyprisindeks. Det seneste pristjek viser, at en returbillet til en europæisk storby ligger i 478 kroner i uge 10.

decms://a5abbcd5e65639ae155067b38522df62f055636f

Priserne bliver dog endnu lavere i store dele af det kommende år, spår direktør hos Travelmarket, Ole Stouby.

- Uden for højsæsonen kan gennemsnitspriserne for de billigste returbilletter godt komme helt ned mellem 400 og 450 kroner udenfor højsæsonen til de europæiske storbyer. Det er Ryanair, der presser billetpriserne. Der, hvor de sætter nye ruter ind, ser vi de latterligt billige returbilletter som for eksempel 74 kroner til Stockholm eller 29 kroner til London, som vi også har set, siger han.

Høj belægning er altafgørende for lavprisselskaber

Han peger på, at lavprisselskaberne sætter billetterne helt ned til det rene ingenting, hvis der er ledige pladser på flyene.

- Når de vil ind og presse konkurrenterne, så sætter de bare priserne ned til under 100 kroner. En høj belægning er meget vigtig for lavprisselskaberne, for så får de også ekstra indtægter på bagage samt på salg på selve flyveturen. Norwegian har ikke været i så lavt et niveau tidligere, men det begynder vi også at se nu, siger Ole Stouby.

Udover en konkurrence, der aldrig er set magen til blandt lavprisselskaberne, bidrager den ekstraordinært lave oliepris til de lave billetpriser. Og selvom priserne på olie eventuelt stiger med mellem 20 og 30 procent, er det ikke noget, der foreløbigt vil påvirke priserne på flybilletter.

Priser forbliver lave trods eventuel højere oliepris

Flyselskaberne har nemlig allerede lavet prisaftaler om den olie, de skal bruge til brændstof for mindst det kommende år, mener Ole Stouby.

- Uanset, hvordan olieprisen udvikler sig, så har lavprisselskaberne allerede forhandlet størstedelen af den olie, de skal bruge i minimum det kommende år til en rekordlav oliepris, siger han.

Og uanset, så skal oliepriserne ikke mærkbart op, mener olieanalytiker hos Danske Bank, Jens Nærvig Pedersen.

- Der er bekymring omkring væksten på globalt plan, og så kommer der pres på olieprisen, siger Jens Nærvig.

Langdistance-ruter bliver også billigere

Ligesom priserne på billetter til europæiske storbyer ifølge Ole Stouby vil falde, vil også billetter til langdistancedestinationer gå yderligere ned, selvom de allerede er faldet enormt med priser til Dubai for under 2.000 kroner og New York til 2.100 kroner.

- De langdistancebilletter, der i dag ligger til 3.500 kroner, vil falde til 3.000 kroner, og de billigste billetter til New York vil formentlig falde yderligere til 2.000 kroner.

Hvor meget du skal give i drikkepenge på din feriedestination, kan du se i tv-indslaget herunder.

http://video.tv2.dk/watch/6XdW8UJVZgshRuJFZo9FAVB5Uess92dI

Søgninger på Puerto Rico i det nordlige Caribien er således steget mere end 100 procent i 2015 i forhold til året før, ligesom søgninger på flyrejser til Papua New Guinea, der er nummer to på listen, er steget 85 procent.

- Flere flyselskaber har åbnet ruter fra København til Caribien, og det er generelt blevet billigere og nemmere at komme dertil, siger talsmand hos Momondo Lasse Skole Hansen.

Hos rejsesøgemaskinen Travelmarket oplever man samme tendens.

- Når priserne er nede i de niveauer, vi ser nu, kan folk rejse oftere end tidligere. Når priserne samtidig ikke er meget dyrere til de eksotiske rejsemål, så vælger man oftere dem, siger direktør i Travelmarket Ole Stouby, der peger på, at en returbillet til for eksempel Tokyo har været nede i 2.458 kroner i år.

Når priserne på flybilletter er faldet så voldsomt, skyldes det to faktorer. Den lave oliepris og den markant øgede konkurrence blandt flyselskaberne på langdistanceruter.

Den gode nyhed er, at billetterne på langdistanceruter ventes at falde yderligere, selvom de allerede er faldet enormt med priser på returbilletter til Dubai, der er set til under 2.000 kroner og New York til 2.100 kroner.

- De langdistancebilletter, der i dag ligger til 3.500 kroner, vil falde til 3.000 kroner, og de billigste billetter til New York vil formentlig falde yderligere til 2.000 kroner, spår Ole Stouby.

I tv-indslaget herunder kan du se, hvordan du skal give drikkepenge på din feriedestination.