Penge

Det kan ende helt galt, hvis man er nabo til en lottovinder

Hvis din nabo vinder i lotto, så stiger din sandsynlighed for, at du går konkurs. Det er der en ganske speciel grund til.

Det kan ende helt galt, hvis man er nabo til en lottovinder. Sandsynligheden for privatøkonomisk ruin stiger ganske enkelt på grund af naboens held.

Jo højere en lottogevinst naboen vinder, des større er sandsynligheden for, at man ender i personlig konkurs. Helt konkret så stiger risikoen for konkurs som nabo til en lottovinder med 2,4 procent for hver cirka 5100 kroner, naboen vinder. Derfor stiger faren for konkurs som nabo, hvis naboen vinder virkeligt stort.

Det er ikke hokus pokus eller gætteri, men en afdeling af den amerikanske centralbank, der er kommet frem til denne noget specielle konklusion på baggrund af en undersøgelse. Det skriver internetsitet vox.com.

Det er The Federal Reserve Bank i Philadelphia, der har fået lavet undersøgelsen, som du kan finde her.

Forskerne var overraskede over, at naboerne til lottovindere havde brugt flere penge på de forbrugsgoder, end naboer til mennesker, der ikke var lottovindere. Det var tilfældet, når forskerne kiggede på mennesker under konkurs.

Forskerne bag undersøgelsen mener, at grunden skal findes i de canadiske regler for personlig konkurs. Når mennesker i Canada ender i konkurs, skal den konkursramtes større aktiver som hus, bil, båd og motorcykel indgå i konkursboet. Derfor kunne forskerholdet se, hvad de konkursramtes overforbrug var gået til, uanset om de havde lottovindende naboer eller ej.