Motorsport

Bilredaktør: Her er de 10 fedeste nye biler i 2016

2016 byder på et hav af nye, fede biler på det danske marked. I tv-indslaget herover fortæller bilekspert om årets tre fedeste, nye biler.

Sportsvognens år. Sådan lyder overskriften på bilåret 2016, når man spørger bilekspert og redaktør hos Bilzonen Flemming Haslund.

- Det tegner til at blive sportsvognenes år. Det understreges af, at mange af de nye biler har små motorer med turbo. En anden udvikling er, at moderne biler bliver lettere end deres forgængere, siger Flemming Haslund og peger på en række biler, der understøtter tendensen.

- Det er i år, vi skal se den nye Fiat 124 Spider for første gang, det er i år Porsche lancerer de to 718’ere, både den åbne og den lukkede, og 2016 er året, da den nye Ford GT ruller ud på asfalten for første gang, siger han.

Se top 10 over de fedeste biler i listen under artiklen.

Ligeledes peger han på, at BMW lancerer hurtigudgaven af den såkaldte 2-serie.

- Og Ford kører ind på de hårde GTI’ers bane med Focus RS – 350 hk og træk på alle fire, siger han.

Udover fart og fede biler, er de nye biler også billigere at køre end deres forgængere, mener han.

- Alle bilerne i min top 3 lever op til, at de har et lavere forbrug og lavere CO2-udslip, siger han.

Herunder får du Flemming Haslunds top 10 over de fedeste nye biler i 2016:

 1. Ford GT

  - Sportsvognen kommer i både gade- og racerversion. Raceren gør comeback på Le Mans i 2016, mens gadebilen vil imponere os med en V6-motor med turbo og mere end 600 hk, lover Ford, siger bilredaktør ved Bilzonen Flemming Haslund.
  Se endnu flere detaljer om Ford GT i tv-indslaget herover.
  Prisgæt: 3,5 millioner kroner

 2. BMW M2

  - Tyskernes næste medlem af M-familien bliver den potente M2 med 6-cylindret rækkemotor og 370 hk. Skulderbrede skærme og et orgie af luftindtag og potensbuler fuldender indtrykket af en fræk lille sportsvogn, siger Flemming Haslund.
  Se meget mere om BMW M2 i tv-indslaget herover.
  Pris: 1 million kroner

 3. Fiat 124 Spider

  - En lille og let topersoners åben sportsvogn i stil med Mazda MX-5 – ny bil med gammelt navn.  Og ikke nok med det – den kommer også i en ikke så lidt mere pumpet version med navnet Abarth 124 Spider – måske 180 hk og antagelig med matsort kølerhjelm som gamle dages 124 Spider rallybiler, siger Flemming Haslund.
  Se en video af bilen i tv-indslaget herover.
  Prisgæt: 350.000 kroner

 4. Volkswagen BUDD-e

  - Mere valgt mere med bilhjernen end bilhjertet: Volkswagen BUDD-e hvor ”e” refererer til elmotoren og ordets udtale – buddy som amerikansk for ven. Nye elbiler er der mange af – men denne adskiller sig ved at have to motorer, træk på fire og mange, mange hestekræfter, siger Flemming Haslund.
  Prisgæt: Som den konceptbil den er, er der ingen pris

 5. Hyundai i30

  - Nu kan årets fedeste bilnyheder jo godt være andre end dem, der er valgt med bilhjertet – også med bilhjernen. Et eksempel er den kommende Hyundai i30. Den er så vigtig en nyhed, fordi den kommer med Hyundai/Kia-koncernens nye 1-liters, 3cylindrede turbomotor. Og dermed kører den udprægede danskerdarling også hvad motorteknik angår ind i nutiden, siger Flemming Haslund.
  Prisgæt: 200.000 kroner

 6. Ford Focus RS

  - Basalt set en familiebil med fem døre, men med RS-skilte følger en hårdtpumpet turbomotor og en avanceret undervogn med firehjulstræk. 350 hk og – håber jeg – køreegenskaber, der mest af alt minder om en bil fra VM i rally, siger Flemming Haslund.
  Prisgæt: 650.000 kroner

 7. Porsche 718 Boxster og Porsche 718 Cayman

  - Både Boxster og Cayman står overfor fornyelse i år. Interessant er det, at begge får samme kode, nemlig 718, så de kommer til at hedde henholdsvis 718 Boxster og 718 Cayman. Men højinteressant er det, at de begge kommer i udgaver med 4-cylindrede turbomotorer. Porsche er inde i en stime af forrygende sportsvogne i øjeblikket – jeg er overbevist om, at to gange 718 ryger ind i rækken af de bedste, siger Flemming Haslund.
  - Prisgæt: Fra 1 million kroner

 8. Alfa Romeo Giulia

  - En ny Alfa Romeo i samme størrelse som en BMW 3-serie. Men mere sexet og forførende end den konservative tysker. Skøn, slank og den oser af finesse. En Alfa Romeo, når den er bedst. Kommer med baghjulstræk og firehjulstræk. Motorprogrammet starter ved 170 hk og slutter ved 510 hk i topmodellen Quadrifoglio. Spion-videoerne fra testkørslerne på Nürburgring tegner godt. Godt for Alfa – bekymrende for BMW, siger Flemming Haslund.
  Prisgæt: 1,5 millioner kroner

 9. Renault Alpine

  - Renault vil genoplive et af de helt store sportsvogns-navne hjemme i Frankrig, nemlig Alpine – Renault Alpine. Et par konceptbiler har været vist og har ligefrem kørt foran et større publikum på Le Mans – men det trækker ud og trækker ud, så lad os nu se. Måske bliver det først i 2017. Men når den kommer (og det gør den vel) har den alt, der skal til at genoplive en myte: Centermotor, lette turbo-heste plus det helt rigtige navn, siger Flemming Haslund.
  Prisgæt: 750.000 kroner

 10. Volkswagen Golf GTI Clubsport

  - Konkurrencen er spidset til i GTI-klassen – derfor opgraderer Volkswagen nu Golf GTI og lancerer GTI Clubsport. 265 hk for det meste og 290 hk i en ti-sekunders boostperiode. Golf GTI har altid været diamanten blandt GTI’er – jeg gætter på, at det holder. Men jeg er ikke sikker, siger Flemming Haslund.
  Prisgæt: 500.000 kroner