Penge

Laveste oliepris siden 2003: Her er din besparelse

Den laveste oliepris i mange år sparer danskerne for nemme penge.

Olieprisen er raslet ned i det laveste niveau siden 2003. I midten af 2014 kostede en tønde olie omkring 115 dollar, mens en tilsvarende tønde nu koster under 30 dollar.

Et prisfald, der sparer danskerne for tusindvis af kroner,  viser beregninger fra Dansk Erhverv.

Alene besparelsen på benzin løber op i 3.240 kroner om året, hvis du kører 20.000 kilometer om året i en benzinbil, der kører 15 kilometer per liter.

Kører du i stedet på diesel bliver besparelsen 3.390 kroner i en bil. I begge tilfælde er der altså tale om en besparelse på lidt under 300 kroner om måneden.

Se tricket: Spar nemt 3.000 kroner på el-regningen hvert år

Varmer du stadig din bolig op med olie, løber besparelsen endnu hurtigere.  Bruger du 2.500 liter olie om året, giver det en besparelse på 8.000 kroner om året – 670 kroner om måneden.

Har man både bil og oliefyr, er der dermed blevet frigjort næsten 1.000 kroner om måneden i budgettet.

- Den lavere oliepris giver med andre ord os danskere flere penge mellem hænderne – men som følge af de meget høje afgifter, så revolutionerer den lavere oliepris ikke vores privatøkonomier, siger cheføkonom i Dansk Erhverv Steen Bocian.

SE LISTEN: Værdien af nyere brugte biler skåret med tusinder af kroner

Selvom danskerne har tanket billigere og billigere på det seneste, er der dog også en grænse for, hvor store besparelserne kan blive på grund af afgifter.

- Hvis vi hypotetisk forestillede os, at prisen på olie inklusive omkostninger til raffinering, transport, logistik og salg var nul, så ville listeprisen fortsat være 5,75 kroner per liter. De 5,75 kroner er nemlig afgifter og moms af afgifterne, siger Steen Bocian.

Hvordan du finder den billigste benzin, får du gode tips til i tv-indslaget herunder.