Penge

Nye prisfald: Billigste diesel i seks år - billigste benzin i et år

Prisen på diesel dykker torsdag til det laveste niveau siden 2009. Benzinpris rammer det laveste niveau i et år.

Benzin - faktaboks - brændstof

  • Den vejledende listepris for den mest almindelige benzin - 95 oktan - toppede sidst i 13,31 kroner per liter den 21. juni 2014.
  • Den 15. januar 2015 ramte den vejledende listepris på benzin 10,59 kroner per liter, hvilket var prisbunden i denne omgang.
  • De reelle standerpriser er typisk noget lavere end de officielle listepriser på grund af lokal priskonkurrence.
  • Finder du de billigste benzinstationer, kan du tanke benzin til en literpris, der ligger omkring 1,50 kroner lavere end de vejledende listepriser.
  • Hvordan du finder de billigste benzinprisgør, får du gode råd om i indslaget øverst.

Nye prisfald på benzin og diesel giver torsdag bilisterne den billigste benzinpris siden 16. januar sidste år. Prisen på diesel dykker til det laveste niveau siden oktober 2009.

Benzinprisen dykker yderligere 7 øre torsdag formiddag, mens diesel for anden dag i træk dratter med 10 øre.

- Vi startede året med et yderligere kollaps i oliepriserne, og det skyldes, at udbuddet af olie er for stort på verdensmarkedet i forhold til efterspørgslen, siger olieanalytiker hos Saxo Bank Ole Sloth Hansen til TV 2 og uddyber:

- Samtidig er der en begyndende bekymring for, at stigningen i efterspørgslen på olie ikke kan følge med på grund af frygt for en opbremsning i væksten i Kina, siger han.

Muligvis endnu lavere benzinpriser
Og de lave olie- og benzinpriser vil forblive lave længe endnu, lyder det samstemmende fra en hel hær af olieanalytikere, TV 2 har talt med.

- Vi kan ikke få øje på, hvad der skal få benzinprisen til at stige markant, så der vil være dejlige lave benzinpriser til danskerne i minimum det kommende halve år - vi vil se det nuværende niveau plus/minus 10 øre, og vi kan muligvis godt komme endnu lavere på benzinprisen igennem 2016, siger olieanalytiker hos Statoil Peter Rasmussen.

Diesel - fakta - brændstof

  • Listeprisen for en liter diesel toppede sidst i 12,44 kroner den 5. september 2012.
  • Listeprisen for diesel ramte en foreløbig prisbund på 8,59 kroner per liter den 14. januar 2016.
  • I forhold til de vejledende listepriser kan du tanke diesel omkring 1,60 kroner billigere, hvis du finder de billigste tilbud ude ved standeren.

Analytikere: Prisen holder sig nede i hele 2016
Hos Spar Nord Bank er cheføkonom Jens Nyholm optimistisk på bilisterne vegne endnu længere frem i tiden.

- Der er rigtig mange indikationer på, at prisen på olie og benzin nok ikke skal op lige med det første, - mit bud er, at bilisterne får glæde af de benzinpriser, vi har lige nu i det meste af 2016, siger Jens Nyholm.

Ole Sloth Hansen ligger på samme linje.

- Vi kan vente os fortsat lave priser de næste seks til ni måneder, og så potentielt en højere pris efterhånden som vi bevæger os ind i slutningen af året, siger han.

Listeprisen for en liter diesel rammer torsdag 8,59 kroner per liter. Det er den laveste pris siden 9. oktober 2009, hvor listeprisen lød på 8,56 kroner per liter. Typisk kan bilisterne finde diesel 1,60 kroner billigere end de officielle listepriser, hvis man finder de billigste tankstationer.

Den officielle listepris for benzin lander torsdag formiddag i 9,82 kroner. Det er den laveste pris i knap et år. Sidst listeprisen lå i dette niveau var 16. januar 2015, hvor listeprisen lød på 9,79 kroner. Finder du de billigste tankstationer, kan du finde benzin, der ligger cirka 1,50 kroner under de officielle listepriser.

Hvad en lav oliepris betyder i en typisk dansk privatøkonomi, kan du se i tv-indslaget herunder.