Penge

SE LISTEN: Værdien af nyere brugte biler skåret med tusinder af kroner

I tv-indslaget herover kan du se, hvilket gebyr, du skal være yderst opmærksom på, når du låner til din bil hos bilforhandleren.

Knap 19.000 kroner. Sådan lyder det ekstra værditab på en Ford Mondeo, der er mellem nul og tre år gammel. Værditabet er sket som en direkte konsekvens af den afgiftsnedsættelse for de dyrere biler herhjemme. En nedsættelse, der trådte i kraft den 20. november i år.

- Der er tale om den mest omfattende og pludselige priskorrektion i nyere tid, og der kommer formentlig til at gå nogle uger endnu, før brugtbilpriserne har fundet sig til rette på det nye og lavere niveau, siger markedsanalytiker i BilBasen Jan Lang.

I samarbejde med Spar Nord har Bilbasen undersøgt fem forskellige større bilmodeller med mellem nul og tre år på vejene, og alle er de faldet markant i pris som følge af nedsættelsen af registreringsafgiften. Du kan se prisfaldene på de fem bilmodeller nederst.

Ny bil? TV 2 guider dig til det billigste lån

Af de biler, der har kørt mindre end tre år på vejene og som koster over 165.000 kroner, er en tredjedel af dem faldet i pris i løbet af den seneste halvanden måned.

- Hvis du eksempelvis købte en ny Ford Mondeo sidste år, så skal du forholde dig til et værditab på op imod 20.000 kroner i år på grund af afgiftssænkelsen. Og det er vel at mærke ud over den almindelige værdiforringelse. På den måde er afgiftssænkelsen lige så ærgerlig for dem, der for nylig har købt en ny familiebil, som den er glædelig for dem, der lige nu står over for at skulle købe ny familiebil i ren handel, siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm.

Det bliver billigere at eje en bil

Samtidig peger han på, at den nye, lavere registreringsafgift på sigt vil gøre det billigere at have en bil i Danmark, fordi der er mindre værdi, der skal forsikres og finansieres.

Har du en bil, der er ældre end de tre år eller som er mere end fire år gammel eller koster mindre end 165.000 kroner, viser analysen fra Bilbasen, at du går fri af de ekstra værditab.

Skal du ud og købe en ny bil, kan du ligeledes glæde dig.

- Afgiftssænkelse er selvsagt godt nyt, hvis du står over for at skulle handle en ny eller nyere brugt familiebil i ren handel. I så fald får du fuldt udbytte af afgiftssænkelsen, siger Jens Nyholm.

Herunder kan du se, hvordan fem forskellige bilmodeller med mellem nul og tre år på vejene i gennemsnit er faldet i pris siden 20. november, hvor registreringsafgiften faldt:

Ford Mondeo

Gennemsnitligt prisfald: 18.900 kroner

Nissan Qashqai

Gennemsnitligt prisfald: 13.500 kroner

Peugeot 308

Gennemsnitligt prisfald: 11.900 kroner

Skoda Octavia

Gennemsnitligt prisfald: 10.800 kroner

VW Polo

Gennemsnitligt prisfald: 8.100 kroner

I tv-indslaget herunder kan du se, hvordan du får kæmperabat på din næste nye bil.