Penge

Her rejser danskerne hen til nytår

Krudt, kransekage og konfetti.

På torsdag er det nytårsaften, og for flere danskere betyder det en festaften i en storby i udlandet.

Hotelsøgesiden trivago.dk, der sammenligner hotelpriser, kan nu afsløre, hvilke nytårs-destinationer, der har været de mest efterspurgte på trivago.dk fra 1. september 2015 til 15. december 2015.

Alle ophold inkluderer den 31. december og er af 1-2 dages varighed.

Undersøgelsen viser, at flere danskere tager turen til Tyskland for at skyde det nye år ind.

Hamborg topper

Således topper de to tyske byer Hamborg og Berlin listen over danskernes favoritdestinationer.

Det kan der være flere årsager til, mener Rejseredaktør ved Politiken Rejser, Tina Krongaard.

- Hamborg og Berlin tiltrækker danskerne, fordi de er nemme at komme til, og så har de lige den der lille tand mere storbypræg, end vi kan tilbyde herhjemme, siger Tina Krongaard og fortsætter.

- Berlin er kendt for den store nytårsfejring ved Brandenburger Tor, som tiltrækker tusindvis af mennesker. Desuden har den et utal af seværdigheder, så der er masser at tage sig til. Hamborg ligger lige i slipstrømmen af Berlin som den lidt mindre populære lillebror, men de senere år er den kommet godt efter det med fokus på udviklingen af for eksempel havneområdet, siger Tina Krongaard.

Efter Hamborg og Berlin følger Malmø og London på listen over danskernes favoritdestinationer. 

Dubai slår New York

Ser man på, hvilke destinationer vi vælger, når vi tager på en lidt længere ferie (et ophold på mere end fem dage), så er det især Dubai, der hitter i år. Her kan man da også holde nytår i varmen med gennemsnitstemperaturer på 26 grader i dagtimerne.

- Dubai er den nye dreng i klassen, der pludselig er blevet en mulig destination, fordi det arabiske flyselskab Emirates har åbnet direkte rute til København, siger Tina Krongaard og fortsætter:

- Mange bruger Dubai som et stop-over på vej til Asien eller Australien, og når man nu alligevel skal den vej, hvorfor så ikke lige opleve verdens højeste bygning, den gamle basar og nogle af de kæmpestore indkøbscentre, der sågar kan præsentere en indendørs skibakke.

Lige i hælene på Dubai følger den evigt populære klassiker, New York.

- New York går bare aldrig går af mode, og nytårsfejringen på Times Square har vi nok alle sammen set på TV eller film en gang eller to. Med de mange forskellige flyselskaber, der flyver direkte til New York, så har priserne de seneste år fået et gevaldigt dyk – og der er mange afgange at vælge imellem. New York bliver man aldrig træt af, for der er simpelthen så mange ting at opleve, siger Tina Krongaard.

Efter New York følger Rom, Gran Canaria og Phuket på danskernes top frem.

Det koster det at bo på hotel de forskellige steder

Trivago.dk har lavet en liste over aktuelle gennemsnitspriser for de forskellige favoritdestinationer. Gennemsnittet af hotelpriserne er fra mellem den 1. december of 31. december 2015 og viser den gennemsnitlige pris for to personer i dobbeltværelse. Listen er sorteret i alfabetisk rækkefølge.

Se listen nedenfor:

T2Toolbox embed