Bjørn og kat er hinandens skat

16x9

De fremkaldte beundrende suk med den nuttede isbjørn Knut, og nu er Berlin Zoo igen leveringsdygtig i genren for hjerteskærende romantik i dyreverdenen.

Denne gang er der tale om et usædvanligt venskab mellem et umage par. Bjørnen Maeuschen og katten Muschi er pote og pande, og tåler ikke adskillelse.

Det behårede par fandt sammen tilbage i 2000, hvor den sorte kat pludselig dukkede op i Maeushens anlæg i Berlins zoologiske have.

"De solbadede sammen og delte måltider som råt kød, døde mus, frugt og brød," fortæller Heiner Kloes fra havens ledelse.

Smertefuld skilsmisse
Da de to kom så godt ud af det sammen blev det besluttet at lade dem være sammen. Sådan gik alt i fred og fordragelighed, lige indtil den 40-årige, asiatiske bjørn, hvis navn Maeushen sjovt nok betyder lille mus, i oktober blev skilt fra Muschi.

Bjørnen skulle have et større anlæg og blev flyttet, mens ombygningen stod på. Men Muschi kunne ikke tåle adskillelsen og sad og jamrede længselsfuldt uden for Maeushens midlertidige logi, indtil dyrepasserne forbarmede sig og genforenede de to to hjertevenner.

"De hilste på hinanden og nussede lidt og er nu lykkelige igen," beretter Heiner Kloes.