Youtube-mysterium driver nettet til vanvid: Nu løst

16x9

<p>Over 80.000 videoer ligger der på nettet med 11 sekunders høje bip-lyde, forskellige røde og blå firkanter og alle sammen fra den mystiske Youtube-

Over 80.000 videoer ligger der på nettet med 11 sekunders høje bip-lyde, forskellige røde og blå firkanter og alle sammen fra den mystiske Youtube-bruger Webdriver Torso.

Er det krypterede koder fra en efterretningsorganisation, hilsende beskeder fra en fremmed udenjordisk race eller bare helt almindelige videoer, der har ramt en nerve af mystik og dermed interesse fra webbrugerne?

Kodesprog til spioner i felten 

Blandt andet websiden Boing Boing var hurtige til at hævde, at der var tale om en metode, hvor efterretningsorganisationer kunne kommunikere med deres spioner i felten.

LÆS OGSÅ: De største mysterier på Google Maps

Ligeledes kunne BBC-journalisten Stephen Beckett grave sig frem til, at den mystiske Youtube-bruger Webdriver Torso smed hele 400 videoer på nettet om dagen.

To videoer af de over 80.000 videoer skiller sig dog ud, og hjalp ikke just til at mildne mysteriet. En af dem er en video af et blinkende Eiffeltårn og den ande gemte sig bag en betalingsmur, som kun kunne ses i Frankrig. 

Mysteriet løst

Men selvom der er nok af teser, så er virkeligheden desværre ikke SÅ spændende og farverig. For Engadget kunne slå fast, at der egentlig blot var tale om test-videoer fra Youtube selv. 

Og som en fin hentydning til en anden video-virus, der længe har rullet på nettet (wiki: Rickrolling) har Youtube svaret på Engadgets henvendelse: 

- We're never gonna give you uploading that's slow or loses video quality, and we're never gonna let you down by playing YouTube in poor video quality. That's why we're always running tests like Webdriver Torso. 

(Oversat: Vi vil aldrig give dig upload, der er langsom eller som taber videokvalitet, og vi vil aldrig lade dig i stikken ved at spille YouTube i dårlig videokvalitet. Det er derfor, vi altid kører tests som Webdriver Torso.)  

Men som BBCs Stephen Beckett påpeger, så er det alligevel ikke for tidligt at ligge mysteriet fra sig: 

- Mens sandheden kan være lidt mere nede på jorden, så er det nu det perfekte tidspunkt for udlændinge og spioner at begynde at kommunikere diskret via rektangler og Rick Astley memer. Måske skulle vi ikke slappe af endnu, siger han til BBC.

Kilde: Engadget