Unge deler billeder efter sex

16x9

<p>Der er vist ingen tvivl om, at trenden med at dele selfies på de sociale medier er kommet for at blive.

Der er vist ingen tvivl om, at trenden med at dele selfies på de sociale medier er kommet for at blive. De sociale medier er i hvert faldt overrendt med billeder, som brugere tager fra deres smartphones og deler med deres virtuelle venner.

Selv vores statsminister er som bekendt hoppet med på vognen og i sidste uge skrev vi om unge mennesker, der kravler op i de højeste bygninger i verden, for derefter at forevige det på deres smartphone.

Nu er en ny mere eller mindre heldig dille dukket op på det sociale medie Instagram. Under hashtagget #aftersex deler kærestepar selfies taget lige efter akten.

Unge vil altid rykke grænser
Signe V. Bentzen, der er sexolog, har et bud på, hvad der får unge mennesker til at lægge mere og mere udfordrende billeder ud på de sociale medier.

-Unge vil altid forsøge at rykke grænser. Men for en lille del af de unge rykker grænserne sig rigtig meget. Det kan være unge, der ikke har en forældrekultur eller andre voksne forbilleder, der kan sætte dem ordentligt ind i de konsekvenser, det kan have at udstille sig selv på nettet, siger hun til tv2.dk.

Går også den anden vej
Hun mener dog også, at mange unge har en tendens til at gå den anden vej i takt med, at vi bliver mere og mere vante med internettet og de sociale medier, og dermed får en bedre forståelse for, hvad man risikerer ved at lægge udfordrende billeder ud på nettet.

-Selvom vi bliver dygtigere og dygtigere til at gebærde os på internettet, vil der dog stadigvæk være unge, der kaster sig ud med hovedet først. Og grænsen for, hvad vi kan forvente at se fra unge mennesker, er langt fra nået, siger Signe V. Bentzen og forsætter,

-Hvis vi kunne forudsige, hvilke nye ting der bliver smart hos de unge, ville vi kunne tage vores forbehold. Men det er umuligt at sige noget om, siger hun.

Der er altså ikke noget, der tyder på, at grænsen for hvad brugere af de sociale medier kan risikere at blive udsat for. Indtil den næste grænse bliver udfordret, kan du se nogle af de billeder, der er blevet lagt op på Instagram med hashtagget #aftersex her.