TV: Spilanmelder vil have GTA-helligdag

16x9

<p><span style="font-size: 13px;">Thomas Bense, spilanmelder fra pixel.tv, var tirsdag morgen i GO' Morgen Danmrk for at anmelde GTA 5.

Thomas Bense, spilanmelder fra pixel.tv, var tirsdag morgen i GO' Morgen Danmrk for at anmelde GTA 5. Han vil opfordre de danske politiekre til at gøre d. 17. september til en officiel helligdag. Det er nemlig udgivelsesdatoen for spillet, og han mener, at en masse folk alligevel vil holde fri eller melde sig syge. 

Det første GTA-spil hed oprindeligt Race n’ Chase og ville være et racing-spil.

- Heldigvis lavede de det om, og så tænkte de ’Hey, det skal være noget emd at være en bandit der kører rundt i en stor, åben verden, og så kalder vi det for Grand Theft Auto, forklarer Thomas Bense.

Spillet kom på gaden i 1997, og sidenhen har der været utallige nye udgaver af spillet, der bød på nyskabninger for hver nye konsol det udkom på.

Voldsom kritik for voldeligheden
Spillets voldelige natur har ofte fået kritik i medierne, og flere har beskyldt spillene for at have inspireret til mord i den virkelige verden.

- I virkeligheden virker det bare som nogle desperate mennesker, som har ledt efter en undskyldning for at have gjort det, de har gjort. Når alt kommer til alt er det her bare et megasjovt spil, og de fleste med en nogenlunde fornuftig tankegang kan godt adskille det her fra virkeligheden, siger Thomas Bense

Unik spiludvikler
Det, der gør GTA-spillene specielle er spiludvikleren, Rockstar Games evne til at skabe den rette stemning. Det er en perfekt sammensat verden med spændende karakterer og en lydside, der er superfed. Rockstar Games kommer også med en masse innovative funktioner, som andre spiludviklere senere hen kopierer, så de kan noget kun få spiludviklere kan.

- Det er megafedt. Megafedt. Det værste er, at man ikke kan beskrive det bedre. Det er en kæmpestor åben verden, hvor du har ca. 100 timers spilletid, og du spiller mellem tre forskellgie karakterer, som har hver deres personlighed. Dem bruger man i en by, der hedder Los Santos, som bygger på Los Angeles, og har man været der, kan man genkende flere ting i byen.

Thomas Bense giver spillet seks store stjerner ud af seks, og siger, at man roligt kan gå ud og investere i spillet.

Se videoen, hvor Thomas Bense fortæller om spillet, og Jannick Roos Jensen fortæller om at ligge i kø til spillets midnatsudgivelse: