TV: Sådan bruger du mobilen til at flirte

16x9

<p><em>Foto: Polfoto</em></p>

Foto: Polfoto

Det sociale medie Facebook lancerer en knap, som giver dig mulighed for at spørge konkret til dine venners privatlivsstatus.

- Det er en lille bitte ting, men den kan vise sig at være ret interessant, hvis man skal ud og flirte. Det er jo en god måde at bryde vandet på og stille spørgsmålet: ’Sig mig, er du single?’ Så kan man starte samtaler på baggrund af det, siger digital brandingchef på TV 2 Morten Saxnæs, der er ’Go’ morgen Danmark’s faste ekspert i sociale medier.

Han tilføjer, at det især er interessant, hvorfor Facebook lancerer den nye flirte-funktion.

- Der sker meget på hele dating-området - det her med at lave kontakter mellem mennesker. Og de (Facebook, red.) er lidt pressede af andre online-services, siger han.

Du kan se indslaget fra ’Go’ morgen Danmark’ herunder, mens du nederst i artiklen kan se andre apps og sociale medier, der ifølge Morten Saxnæs er oplagte at bruge i flirte-sammenhænge, så du kan sparke gang i en samtale og måske få arrangeret en kaffe-date.

Tinder

  • Platform: iOS og Android
  • Pris: Gratis

- Man sign’er up med Facebook, og inden for 30 sekunder er man oppe at køre og har mulighed for at flirte med andre mennesker. Den har været ude i et stykke tid, men lige i øjeblikket begynder det virkelig at tage fart. Der er rigtig mange, der er kommet på, og det er blevet sådan en festleg. Jeg har været til mange fester, hvor folk sidder med deres mobiltelefoner og sammen vurderer, om man skal like eller ej. Det er ret sjovt.

Snapchat

  • Platform: iOS og Android
  • Pris: Gratis

- Snapchat er mediet, hvor du sender et billede og en tekst til en anden, som forsvinder inden for ganske få sekunder og aldrig kan findes igen. Hvis du vil ind og flirte, og du er i tvivl om, hvorvidt du tør sende et billede, så ved du det forsvinder, og så bryder du den barriere. Det gør det meget lettere at skabe kontakt.

Instagram

  • Platform: iOS, Android og Windows Phone
  • Pris: Gratis

- Du har mulighed for at sende en direkte besked til en anden - det kunne man ikke tidligere. Ellers er der også den klassiske med at gå tilbage i historikken og finde et gammelt billede, hvor hun ligger på stranden og ser sød ud, og så like det, og så får hun besked om det. Det er ligesom et godt gammeldags blink med øjet.