TV: Google kommer med ure til sommer

16x9

<p><em>Foto: Billedet er af Motorolas bud med Android Wear, Moto360.</em></p>

Foto: Billedet er af Motorolas bud med Android Wear, Moto360.

Der findes allerede en håndfuld smartwatches på gaden i form af Galaxy Gear, Sony SmartWatch 1+2 og Pebble. Men set ud fra salgstal og omtale, så virker det ikke som nogle af disse helt har fået det store gennembrud hos brugerne og kunderne.

Men noget kunne tyde på, at Google lige har taget et skridt i den rigtige retning med deres nye Android Wear, der er et styresystem specielt tilpasset de såkaldte wearables (ure, smykker, halskæder, briller m.m.).

Android Wear er Googles nye satsning, der viser med al tydelighed, at de har gjort sig klar i et stykke tid. Med ét hug viser de hvordan sådan et styresystem gerne skulle se ud og ikke mindst hvilke funktioner, der er vigtige.

Løb og tal til uret 

Som alle de andre producenter, så er ét af hovedpunkterne her også fitness, hvor Google selv siger, at med deres Wear vil man kunne få ”real-time hastighed, distance og tidsinformationer på dit håndled for både løb, cykling og gang”. Det betyder, at Google Maps er bygget ind.

Det samme er Google Now, der vil kunne sende eksempelvis reminders op til uret. Og præcis som med Android-telefoner og Google Glass, vil stemmekontrol også her kunne fungere. Så sig ’OK Google’ for at søge på Google på uret. Som et eksempel kunne man sætte en video i gang via Chromecast ved en stemme-kommando.

Ikke underligt vil de nye wearables kunne forbindes direkte med Android-enheder, så man kan få sit daglige trip af notifikationer, sms’er og hvem ved – måske også opkald, som det er tilfældet med Galaxy Gear. 

Forvent en storm af ure 

Og allerede nu har flere producenter meldt deres ankomst med det nye styreystem. Nogle af de første, der både har fremvist modeller og meldt sig klar under fanerne inden sommeren helt er gået, er LG og Motorola.

LG og Google har et ganske succesrigt samarbejde med deres seneste Nexus-modeller, og det fortsætter de med LG G Watch, der vil være et af de første med styresystemet.

Men hvor LG mere ligner noget der tager nogle skridt frem, så er der noget betryggende retroagtigt over Motorolas bud Moto360. Med en enkel stil, der både ligner et klassisk ur, men med touchflade og Android Wear, vil dette ur muligvis kunne være det store gennembrud for wearables, da det låner flot fra alle verdener.

Urene skulle komme ud en gang til sommer over hele verdenen, og lige i dette tilfælde kunne man reelt håbe og tro, at de nordiske lande også ville være en del af udrulningen. Vi håber under alle omstændigheder. 

Desuden skulle Fossil og en del andre ”fashion brands” dukke op med Google-ure inden året er omme. 

Hvordan ville disse nye ure passe ind i din hverdag?