Trods forbud: Kina har flest Twitter-brugere

Hvis du skulle gætte på, i hvilket land befolkningen er mest vild med at tweete, er Kina nok ikke det første, der falder dig ind.

Hvis du skulle gætte på, i hvilket land befolkningen er mest vild med at tweete, er Kina nok ikke det første, der falder dig ind. I hvert fald ikke, hvis du er klar over, at regeringen i netop Kina de seneste tre år har blokeret brugen af Twitter.

Men overraskende nok er det lige præcis Kina, der er det mest Twitter-aktive land med 35,5 millioner aktive brugere. Det viser nye tal fra GlobalWebIndex.

Det betyder selvsagt, at kineserne får adgang til mikroblogging-tjenesten ad bagveje – for eksempel ved at bruge værktøjer som for eksempel VPN til at slippe forbi ’muren’. I nogle tilfælde kan det også lade sig gøre at tweete fra en tredjepartsservice.

De netop opgjorte tal, der tager udgangspunkt i årets anden kvartal, viser også, at Indien hopper ind på andenpladsen med 33 millioner aktive brugere efterfulgt at USA med 22,9 millioner. En aktiv bruger er her defineret ved, at vedkommende har delt indhold mindst en gang om måneden i perioden.

Kinesiske sociale medier er populære

Globalt set dominerer sociale medier i Kina rapporten fra GlobalWebIndex. Udover Facebook og Google+ er det nemlig tre kinesiske platforme, der fylder top fem over de mest populære.

På tredjepladsen ligger Tencent’s Ozone, der bliver brugt af 20 procent af alle internetbrugere. Sina Weibo og Tencent Weibo ligger lige bagefter på listen. Twitter kommer i øvrigt ind som nummer seks med omkring 16 procent af den samlede online-befolkning om bord.

Kilde: Thenextweb.com