Teleselskab: Skanderborg Festival er et mareridt

16x9

<p><span style="font-size: x-small;"><em>Foto: Scanpix</em></span></p>

Foto: Scanpix

Kuperet skovterræn med masser af høje træer. Skanderborg Festival, der for alvor bliver skudt i gang på onsdag, bliver ikke kaldt Smukfest for ingenting.

Men netop på grund af de smukke omgivelser er festen i Bøgeskoven lidt af en hovedpine for teleselskaberne, der skal sørge for, at de 50.000 festivalgæster kan sende sms’er til vennerne, ringe hjem til mor og dele billeder på Instagram.

Teleselskabet 3 har i ĂĄr valgt at supplere de eksisterende tre faste mobilmaster i omrĂĄdet omkring festivalen med fire mobile af slagsen.

- For en netværksplanlægger er Skanderborg Festival lidt af et mareridt. Terrænet er kuperet og fuld af træer, og det gør ikke underværker for mobiltrafikken, siger Kim Christensen, der er netværksansvarlig hos 3.

- Omvendt ved vi, at det er en vigtig del af oplevelsen for vores kunder, at de kan bruge deres smartphones under festivalen til at komme i kontakt med hinanden og til at dokumentere deres bedste oplevelser pĂĄ de sociale medier, og vi har derfor taget udfordringen op og er ved at implementere et af de mest specielle set-ups, vi nogensinde har brugt.

Ifølge 3 er en af udfordringerne, at de mobile master skal have frit udsyn til transmissionsudstyret, og det besværliggøres af bøgetræerne. Derfor eksperimenterer teleselskabet i år med at hænge transmissionsudstyr – og i et enkelt tilfælde selve den mobile antenne – op i træerne i skoven. Se en af de alternative antenneløsninger på billedet herover.

3 har denne sommer sat ekstra fokus på at forbedre dækningen til arrangementer og festivaler med mange mennesker samlet på et begrænset område, som derfor kræver ekstra mobildækning.

Indtil videre har teleselskabet haft mobile master på blandt andet Jelling Festival, Skive Festival, NorthSide og Roskilde Festival, mens der senere på sommeren også kommer en mast op til Tønder Festival.