Sommerens bedste mobilbud

16x9

<p><iframe src="http://common.tv2.dk/mpx/player.php/guid-70721921.html" width="640" height="360"></iframe></p>

Sommeren har ikke været stille med nyheder. På mobilfronten har næsten alle de store selskaber lanceret nye modeller, og vi har taget et kig på tre af de mere interessante og nye modeller, som meget passende kunne blive din næste smartphone. 
 
HTC One Mini
Pris: 3.500 kroner
 
Før sommeren kom HTC med noget af et brag i form af HTC One, der både udseendemæssigt og på performance var en smartphone, der kunne rykke ved topstriden. Men med en 4,7-tommer skærm, så krævede det alligevel noget af en hånd, en lomme og en taske for at kunne benytte sig af den.
 
Det kan skræmme de mindre garvede smartphone-brugere væk, og det ved selskaberne også godt. Så trenden i øjeblikket er at komme ud med en mini-udgave af deres topmodeller. Og det er præcis hvad HTC One Mini er. En mindre udgave med blot 4,3-tommer skærm og ellers næsten det samme. 
 
Der er dog intet NFC, IR til at styre fjernsynet og så er kameraet også blevet noget forringet i forhold til topudgaven. Selv er jeg dog stadig meget tilfreds med telefonen – primært på grund af en funktion som Blinkfeed, der giver dig hele båndet af Facebook-opdateringer, Instagram-billeder og RSS-feeds direkte ved opstart. Jeg er stor tilhænger af ikke at skulle åbne mine apps for at blive opdateret, og det kan Blinkfeed hjælpe med.
 
Nokia Lumia 925
Pris: 4.500 kroner
 
De tidligere Nokia Lumia-modeller har været noget tykke og store i det, men deres nyeste Lumia 925 der netop er kommet i de danske butikker har noget nyt over sig: en slankekur. For den fylder langt mindre (ikke på grund af skærmen, der stadig puster sig op på 4,5-tommer, men på grund af vægten og tykkelsen (vejer 136 gram og er blot 8,5 mm tyk). 
 
Det betyder, at den ligger langt bedre i hånden er min overbevisning. Og med Windows Phone-styresystemet, som jeg stadig ser stort potentiale i, så kunne jeg godt blive helt afhængig af denne model. Dog mangler Instagram stadig, som jeg er blevet helt teenage-fascineret af. Men så kan man hente Hipstamatic Oggl eller Instance i stedet, der gør nogenlunde det samme uden egentlig at være det samme. 
 
Kameraet er trækplasteret hos telefonen, der også klart er i den bedre ende. Jeg har lige fået telefonen i hånden, så jeg har ikke haft tid til at teste det endnu. Blot taget et par enkle action-billeder, der gør skituren, danserutinen eller skateboard-hoppet noget skæggere at dokumentere. 
 
Et actionbillede er nemlig flere billeder sat sammen til ét, så man kan fange hele bevægelsen i ét stillbillede. Ved at sætte dem sammen får man den flotte paliette af bevægelsen, som måske ikke er så synderligt brugbart, men kan være fedt at se på efterfølgende. 
 
Nokia Lumia 925 er en lækker telefon, som meget vel også kunne være den bedste Windows Phone der er på markedet i øjeblikket. Men vi har ikke haft tid til at teste den ordentlig endnu, så vent med anmeldelsen, der vil komme her på Beep senere på måneden. 
 
Huawei Ascend P2
Pris: 2.800 kroner
 
Kineserne kommer i hastig fart – endda så hurtig, at det kan kaldes for verdens hurtigste. Det er i hvert fald hvad Ascend P2 kan bryste sig af at være – på nettet vel og mærke. Den udnytter nemlig tophastigheder på 4G/LTE-netværket, der betyder, at man kan udnytte hastigheder på op til 150 Mbit/s. 
 
Som jeg har skrevet i min tidligere anmeldelse, så kom jeg aldrig op på de helt store hastigheder her i København, men kan se andre oplever noget af det vilde, der betyder hurtigere load af websider og eksempelvis download af film vil gå lynstærkt. 
 
Hvad angår menu og udseende er det en meget anonym smartphone, der ikke gør noget væsen af sig. Men det er en smagssag om man hellere vil have en Android-mobil, der skiller sig ud – det gør denne her ikke. 
 
Men til prisen finder du bestemt ikke noget bedre, og på dét punkt skiller den sig voldsomt ud og kunne være et oplagt bud for de fleste. Samtidig er batteriet i toppen hvad angår holdbarhed. Her er ikke noget med at smide den i strømstik hver aften, da den kan klare hele 310 timer i standbytilstand.