Skype-stifter klar med ny app

16x9

<p>Iværksætteren Janus Friis kom på alles læber, da han sammen med sin svenske forretningspartner Niklas Zennstöm i 2005 solgte deres fælles projekt S

Iværksætteren Janus Friis kom på alles læber, da han sammen med sin svenske forretningspartner Niklas Zennstöm i 2005 solgte deres fælles projekt Skype til eBay for svimlende 18 milliarder kroner.

Nu er han gået sammen med finske Futureful og har skabt en mobilbrowser, der skal bringe brugerne til nye og ukendte steder på det store internet.

Den nye tjeneste hedder Random og sikrer blandt andet, at brugeren ikke bliver henvist til det samme link to gange. Når et link er blevet besøgt en gang og lukket, er det væk for evigt.

-Random skal hjælpe os med at udforske både det kendte og det ukendte og dermed bringe
internettet tilbage til den nysgerrige opdagelsesrejse, som var essensen af internettet i sin
oprindelige form, siger Janus Friis i en pressemeddelelse.

Tilfældige opdagelser
Random er i første omgang en app til iOS. Appen tilegner sig viden om brugernes adfærd og præferencer og analyserer brugernes vaner, når de bruger den. Random har fokus på at give brugerne tilfældige opdagelser i stedet for ”nyhedsværdigt” indhold.

-Internettet er kæmpestort, men de eksisterende redskaber, vi har til rådighed, hjælper os ikke med at udforske denne enorme ressource af information og indhold ordentligt," siger Janus Friis.

Når du åbner appen, bliver du præsenteret for otte tilfældige emneord. Det kan for eksempel være Hollywood, kunst eller action. Når du trykker på et af ordene, bliver du ført hen til en tilfældig video eller tekst, der omhandler emnet. Appen kan hentes gratis i app store under navnet ’Random the app.’ Appen fås indtil videre kun på engelsk.

Janus Friis har postet en blog, hvor han fortæller om sit nye projekt. Den kan du læse her.