Så stærkt ser det nye Android ud

16x9

<p>Google kunne onsdag aften præsentere en bunke nye enheder som Nexus 6 og Nexus 9, der begge kører det spritnye Android 5.0 (Lollipop).

Google kunne onsdag aften præsentere en bunke nye enheder som Nexus 6 og Nexus 9, der begge kører det spritnye Android 5.0 (Lollipop). En kæmpe lancering for Google.

Men hvordan vil det nye Android tage sig ud, hvilke fornyelser har Google til din mobil og hvad kan det egentlig?

Helt grundlæggende har det nye Android 5.0 fået en visuel opløftning kaldet Material Design. Et design som Google allerede har fremvist i deres egne apps, som blandt andet Google+. Det er et mere fladt og enkelt design – samme designændring man så med iOS 7. Det er en fælles visuel stil, der skal gå på tværs af enheder, så der er en konsensus mellem alt lige fra smartphones til tv-afspillere. 

LÆS OGSÅ: Google overraske: Nexus-serien vokser

Og det giver Google også udtryk for med Androids nye motto: ”Be together. Not the same.” Det betyder, at Android-enheder nu vil arbejde langt bedre sammen på tværs, så man kan fortsætte et arbejde ovre på andre enheder. Et passende træk eftersom Google-familien i den grad udvides, og at det er noget som brugeren fokuserer meget på i dagligdagen. 

Bedre kontrol over din mobil 

Android Lollipop vil give dig langt mere kontrol over dine enheder. Som hvis du sidder i møde kan du få kontrol over alarmerne til notifikationer, der er en batterisparer, som giver dig 90 minutter mere om dagen, der er mulighed for flere bruger-konti, et gæstelogin og en smart måde at låse sine enheder op via en Bluetooth-enhed, som eks. et ur. Desuden er der en forbedret multitasking-menu.

Ligeledes har Google nu også indført den klassiske killswitch, der betyder, at hvis du taber mobilen eller den bliver stjålet, kan du få den låst eller helt slettet. Desuden så vil Lollipop per automatik kryptere folks indhold på mobilen, der sikrer alt indholdet, hvis netop mobilen skulle blive stjålet. 

Disse modeller får Android 5.0 

Android Lollipop skulle lande i Google Play allerede denne måned, oplyser Google. 

I første omgang får de helt nye Nexus-modeller Android Lollipop. Men derudover kan man også opdatere sin Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 og Nexus 10.

HTC siger, at de har en 90-dages garanti for opdateringer, så regn med at specielt HTC One vil få opdateringen snarest. 

Samsung plejer ligeledes at være hurtige til at følge trop med opdateringer, så her kunne man også forvente, at deres topmodel Samsung Galaxy S5 og muligvis også S4, vil få opdateringen. 

Og til sidst Sony har også været hurtige. Men her plejer Sony at først få opdateret deres nyeste, før de ældre versioner kommer på.