PS4 næsten udsolgt før salget begynder

16x9

<p>Konsollen kom ud i sidste uge i USA og Canada og solgte hurtigt en million eksemplarer inden for de første 24 timer.

Konsollen kom ud i sidste uge i USA og Canada og solgte hurtigt en million eksemplarer inden for de første 24 timer. Derfor har der været store forventninger til konsollens salg for resten af verdenen.

Og torsdag nat åbner salget så af PS4, både i udlandet og her i Danmark. Men noget tyder på, at festen er ebbet noget ud allerede inden den er begyndt for de mange ventende spillere, der ikke har forudbestilt maskinen. 

En hurtig forespørgsel til nogle af forhandlerne rundt omkring i landet afslører, at der ikke er voldsom mange modeller at forvente i direkte salg.

- Der har vist sig at være en kæmpe efterspørgsel, og vi kan ikke garantere, at folk kan få fat i en konsol fra dag et, hvis ikke man har forudbestilt en. Men ifølge vores oplysninger, så burde der være nogle butikker, der vil have den til salg her den 29. november, slår Mette Bergholt Buhl fra Nordisk Film fast. Nordisk Film er den nordiske distributør af Playstation 4.

Og et kig på de forskellige udbydere, viser også, at de hver især har grebet salget forskelligt an. Hos Fona har man udelukkende fokuseret på forudbestillinger, som man åbnede kort op for i sensommeren.

- Den første ladning af konsoller vi fik, har vi øremærket til forudbestillingerne. Det har vi syntes var den bedste løsning, fortæller Fonas markedsdirektør Kim Lauritsen,

Sådan får du en konsol, hvis ikke du har forudbestilt

Men Kim Lauritsen kan samtidig afsløre, at de regner med at få en ny ladning Playstation 4-konsoller i en pakkeløsning ud den 10. december. Men også de vil kun være mulige at få fat i, hvis man forudbestiller.

Det kræver at man møder fysisk op i en Fona-forretning, men dog advarer Kim Lauritsen om, at det kan være forskelligt fra butik til butik, så nogle butikker kan allerede have udsolgt af bundle-udgaverne, mens andre kan have nogle tilbage.

Hos Elgiganten har man grebet det anderledes an. Her skulle der ifølge Elgigantens egen Facebook-side være omkring 1.000 eksemplarer at hente fordelt på deres 29 varehuse fra den 29. november kl 10. Det skulle være en pakkeløsning med en konsol, en ekstra controller og et valgfrit spil til samlet 5.000 kroner.

Her kan man ikke forudbestille på nogen måde, så det gælder om at møde frem, hvis man vil have en konsol på dagen.