Overvåg dit barn med dette smarte ur

16x9

<p>Forældre behøver ikke længere bekymre sig om, hvor deres børn er henne.</p>

Forældre behøver ikke længere bekymre sig om, hvor deres børn er henne.

Med det nye smartwatch FiLIP, der er i kategorien 'wearable' – altså gadgets, man kan have på – kan de hele tiden holde øje med, hvor deres børn befinder sig lige nu.

FiLIP skal sidde på barnets håndled og kan via en app forbindes til en forælders smartphone, så barn og voksen konstant kan være i kontakt med hinanden.

Uret har indbygget GPS, og forældrene kan på et kort se, hvor barnet er, ligesom de har mulighed for at lave ’sikkerhedszoner’. Hvis barnet forlader en zone, får de en besked på deres mobil. Omvendt kan de også se, hvornår barnet ankommer til en bestemt zone.

FiLIP har også en opkaldsfunktion, som gør det muligt for forældre og børn at ringe til hinanden, ligesom forældre også kan sende sms’er til barnets ur.

Ideen til FiLIP opstod, da stifter Sten Kirkbak år tilbage blev væk fra sin treårige søn Filip og ledte efter ham i en halv time. FiLIP er målrettet børn op til 11 år, som endnu ikke har en mobiltelefon, og har kun to knapper. Det kommer i mange forskellige pangfarver.

Produktet har været tre år undervejs og er nu, som det første produkt fra den britiske producent FiLIP Technologies, på vej på det amerikanske marked i samarbejde med teleselskabet AT&T. Om det også rammer det danske marked engang i fremtiden, er endnu uvist.

Der findes allerede GPS- og telefonprodukter på markedet særligt lavet til børn, men FiLIP Technologies mener, at deres produkt skiller sig ud ved at kombinere flere features.

- Man har brug for en kombination af lokalitet og tale. Jeg kan ikke nævne et andet produkt, man kan bære på kroppen, som har samme funktioner som vores, siger Jonathan Peachey, der er direktør i firmaet, ifølge det amerikanske site TechCrunch.

Teleselskabet AT&T skriver i en pressemeddelelse, at det nye produkt "løser et reelt problem og dermed gør livet for forældre lettere". Er du enig - er det en smart sikkerhedsløsning, eller er den slags overvågning for meget af det gode?