Nyt og rent Google Maps: Hent det i dag

16x9

<p>Først gjaldt det Gmail og Calendar. Nu har Maps, som den seneste i rækken af populære Google-apps, også fået sig en gevaldig ansigtsløftning.</p>

Først gjaldt det Gmail og Calendar. Nu har Maps, som den seneste i rækken af populære Google-apps, også fået sig en gevaldig ansigtsløftning.

Ligesom hos de øvrige apps, er korttjenestens nye udseende en del af forberedelserne til stærkt imødesete Android 5.0 Lollipop. Designet ligner derfor også de andre til forveksling, med minimalistiske animationer, rene linjer og masser af luft.

Udover de omfattende ændringer i brugerfladen, har Google desuden implementeret henholdsvis OpenTable og Uber.

Med OpenTable kan du reservere bord på nærliggende restauranter direkte via Maps. I første omgang rulles tjenesten dog ikke ud i Danmark, så den luksus er foreløbigt forbeholdt amerikanerne.

Med integrationen af Uber, åbnes der op for nye muligheder for samkørsel, hvor private chauffører og rejsende nemt kan finde hinanden. Dog fungerer det kun på steder, hvor Uber er tilgængeligt.

Tjenesten er desværre endnu ikke nået til Danmark, men har en del europæiske storbyer på listen, blandt andet London, Amsterdam, Stockholm og Paris. En komplet liste kan ses her.

Google Maps 9.0 rulles over de næste par dage ud til både Android og iOS. Dog kan du allerede nu hente det til Android.