Nyt fitness-armbånd: Pjæk fra træning - og få stød

16x9

<p><em>Det efterhånden tætpakkede marked for trænings-gadgets får formentlig snart en ny spiller: Pavlok, som kan straffe brugeren med stød.

Det efterhånden tætpakkede marked for trænings-gadgets får formentlig snart en ny spiller: Pavlok, som kan straffe brugeren med stød. Foto: Pavlok

Har du brug for et los i røv.., før du finder løbeskoene frem, kommer op på cyklen eller bevæger dig ned i det lokale træningscenter, kan Pavlok være noget for dig.

Fitness-armbåndet, der er designet til at ændre folks usunde vaner, bliver beskrevet som ”en personlig træner på håndleddet”.

Det kan i kraft af den indbyggede skridttæller og GPS give dig elektrisk stød, hvis du eksempelvis misser træningen, går for sent i seng, ’snoozer’ lidt for længe om morgenen eller kommer for sent til en aftale, skriver britiske The Telegraph.

- Det lyder måske sindssygt at udvikle noget med strøm i, men nogle gange virker det sindssyge, siger skaberen Maneesh Sethi i produktets præsentationsvideo.

LÆS OGSÅ: Guide: Mål dig selv med elektronik

Du sætter selv dine mål. Når du dem ikke, falder hammeren, og armbåndet straffer dig i form af vibrationer, høje lyde, pinlige opslag på din Facebook-tidslinje, bøder eller stød. Omvendt bliver du belønnet, hvis du overholder dine mål.

Detaljer om, hvordan den mest opsigtsvækkende funktion, den fysiske ’afstraffelse’, fungerer, er endnu ikke blevet offentliggjort.

Der findes allerede et hav af produkter på markedet i den såkaldte ’wearable’-katagori - altså gadgets, man kan bære på kroppen - men Pavlok skiller sig ud ved netop at fokusere på (u)vaner og ikke kun skridt og kalorier.

Pavlok er endnu ikke på markedet. Ifølge The Telegraph er tidlige prototyper af armbåndet blevet printet på en 3D-printer, og produktet er planlagt til at ramme butikshylderne næste år.

Kan du ikke vente så længe, kan du glæde dig over, at firmaet bag har planer om at frigive et begrænset antal beta-versioner, som interesserede kan få fingre i og teste allerede til efteråret for omkring 250 dollar.