Nyskabende mobil med to skærme lanceret

16x9

<p>Hver gang du aktiverer din mobil, så bruger du strøm. Det vil russiske YotaPhone lave om på.

Hver gang du aktiverer din mobil, så bruger du strøm. Det vil russiske YotaPhone lave om på. Android-mobilen har, ud over den traditionelle skærm, nemlig også en såkaldt e-ink-skærm på bagsiden, der ikke bruger strøm, men som giver dig adgang til de oplysninger, du vil have direkte på bagsiden af telefonen.

E-ink-teknologien kender mange i forvejen fra e-boglæserne. Den ekstra skærm giver brugerne konstant adgang til de væsentligste oplysninger, uden at man er nødt til at vække telefonen. Teknologien har den fordel, at den sparer på batteriet, og ifølge YotaPhone gør det, at telefonen har 7-10 gange så meget batteriliv som andre smartphones.

“Den typiske bruger tager deres telefon op og aktiverer den mere end 150 gange om dagen", forklarer chefen for Yota Devices, Vlad Martynov. "Hvorfor? Fordi brugerne er bange for, at de beskeder og informationer, de har brug for er gemt bag telefonens sorte skærm. Det er særdeles distraherende og kan være en hæmsko for interaktionen med vores venner, familie og kollegaer".

Vigtige oplysninger forsvinder ikke

“Da vi fandt ud af, at et elektronisk papir-display kunne fungere som en ekstra skærm, så dukkede der en lang række nye og bedre muligheder op for brugerne", siger Martynov. "For eksempel kombinerer YotaPhone smartphonen og e-læseren i én enhed for folk, der kan lide at læse å farten. Man kan gemme billeder og informationer på ekstraskærmen, og de bliver der, også selvom du løber tør for batteri. Du kan gemme alt på den altid-tændte skærm, lige fra kort til et boarding pass. Informationer som mistede opkald eller påmindelser om møder bliver på skærmen, indtil du ikke har brug for dem længere”.

YotaPhone vil blive lanceret med to skærme på 4,3 tommer og med en dual-core processor til at trække Android-styresystemet. Prisen bliver lige under 4.000 kroner, når den kommer på markedet i Danmark, hvilket forventes at blive i starten af 2014.

Vi er med til lanceringen i Rusland, og så snart vi har haft mulighed for at få fingre i mobilen, vil vi komme med vores egne indtryk her på siden. Indtil da kan du læse meget mere om telefonen på YotaPhones hjemmeside.