Nu er Instagrams Snapchat-konkurrent officiel

16x9

<p><em>Der findes allerede et hav af apps, hvor omdrejningspunktet er deling af billeder, og nu er der kommet endnu en at holde styr på.

Der findes allerede et hav af apps, hvor omdrejningspunktet er deling af billeder, og nu er der kommet endnu en at holde styr på. Foto: Instagram

Instagrams seneste app Bolt, en besked-app, som blev lækket i sidste uge, er nu officiel.

App’en bliver i første omgang rullet ud som test i New Zealand, Singapore og Sydafrika, og det er endnu uvist, hvornår app’en bliver tilgængelig i andre lande. Ifølge det Facebook-ejede Instagram sker det ”snart”.

LÆS OGSÅ: Ny app eller ny reklame: Hvad pønser Instagram på?

- Bolt er den hurtigste måde at dele et billede eller en video på: Det kræver bare et enkelt tryk at optage og sende. Vi har besluttet at starte småt med Bolt - kun i en håndfuld lande - for at sikre, at vi kan tilpasse os og samtidig sørge for en god oplevelse. Vi forventer at rulle app’en bredt ud snart, siger en talsmand til tech-sitet Mashable.

Bolt har lånt funktioner fra både konkurrenten Snapchat og Facebooks egen Slingshot, der blev lanceret sidste måned.

LÆS OGSÅ: Hovsa! Den app skulle ikke ud, Facebook

Brugerne opretter sig med deres telefonnummer og kan maksimum have 20 venner på deres favoritliste og dermed i deres netværk. Det er kun muligt at sende beskeder til en person ad gangen.

Skal du tage et billede eller optage en video og sende indholdet, kræver det bare et enkelt tryk (hold nede, hvis det er en video) på en af dine kontakters profilbillede, og ganske som med Snapchat og Slingshot har du også mulighed for at indsætte tekster på beskederne.

LÆS OGSÅ: Guide: Kom i gang med chat-apps

Du kan reagere på billed- eller videobeskeder med tekst- eller billedsvar, som vi kender det fra Snapchat, og som med Slingshot forsvinder beskederne, så snart de er blevet swipet væk.

Selvom Bolt er udviklet af holdet bag Instagram, er de to apps to forskellige tjenester, som ikke bliver forbundet med hinanden. Du kan dog komme til at se reklamer for den nye app på Instagram.