Nokia sender mere Lumia på gaden

16x9

<p>Sammensmeltningen af Nokia og Microsoft kom rigtig til udtryk, da Nokias nye topmodel og medfølgere blev lanceret på Microsofts store udviklerkonfe

Sammensmeltningen af Nokia og Microsoft kom rigtig til udtryk, da Nokias nye topmodel og medfølgere blev lanceret på Microsofts store udviklerkonference BUILD i San Francisco. Her blev der også plads til at præsentere nyt Windows Phone 8.1-styresystem. 

Topmodellen er Lumia 930, der kan prale af 5-tommer skærm, 2,2 GHz processor og ikke mindre end et PureView-kamera på 20 megapixel. Og hvis der skulle blive behov for det, vil den kunne optage i stereo med fire mikrofoner. 

I dag kombinerer vi det bedste ved Lumia og det bedste af Microsoft i form af tre nye smartphones med Windows Phone 8.1, siger Stephen Elop, Executive VP af Nokia Devices & Services, og fortsætter: 

- Vi er også glade for at bringe Windows Phone 8.1 til alle de Lumia-smartphones med Windows Phone 8, som folk har og elsker. Det betyder, at alle kan få de seneste innovationer, som er tilgængelige på Windows Phone.

Man regner med at Lumia 930 kommer til de danske butikker en gang til sommer og den får en pris på 599 amerikanske dollar. 

Desuden så kommer Lumia 630 og Lumia 635, der er to billigere modeller, der blandt andet kommer med udskifteligt cover og en mulighed for to SIM-kort til dem der gerne vil holde styr på privat- og arbejdstelefonen i én.