Milliardkrig: Så meget bød Google for WhatsApp

16x9

<p><em>Google var ifølge CNN også interesseret i WhatsApp - men det blev i sidste ende Facebook, der løb med firmaet, app'en og de mange millioner bru

Google var ifølge CNN også interesseret i WhatsApp - men det blev i sidste ende Facebook, der løb med firmaet, app'en og de mange millioner brugere. Foto: Scanpix

Over 54 milliarder danske kroner er den pris, som internetgiganten Google ville betale for den hurtigvoksende besked-app WhatsApp og dens 450 millioner brugere. Det skriver nyhedsmediet CNN.

LÆS OGSÅ: WhatsApp, Instagram og Skype: Se de vilde tech-opkøb

To forskellige unavngivne kilder har angiveligt oplyst til CNN Money, at Google har afgivet et bud på 10 milliarder dollar svarende til 54,4 milliarder danske kroner, men det var altså som bekendt ikke nok for WhatsApps medstifter og direktør Jan Koum, der i stedet satte sin underskrift på en handelsaftale med Facebook, der bød seks milliarder dollar mere.

Facebook skal således betale 16 milliarder dollar – eller hvad der svarer til over 86 milliarder danske kroner - for selve firmaet og derudover tre milliarder dollar i aktier til folkene i WhatsApp.

Ifølge CNN ville Google ikke tilbyde Koum en plads i bestyrelsen, sådan som Facebook har gjort.

Google har over for mediet afvist at kommentere på oplysningerne.