Konkurrenterne ruster sig til kamp mod iWatch

16x9

<p>Om mindre end to uger er der store forventninger til, at Apple vil præsentere nye iPhones og også et såkaldt iWatch, der nu har været rygtet i fler

Om mindre end to uger er der store forventninger til, at Apple vil præsentere nye iPhones og også et såkaldt iWatch, der nu har været rygtet i flere år. Men i forhold til da Apple lancerede iPhone og efterfølgende iPad, så har konkurrenterne nu gjort sig klar. 

I går kunne både LG og Samsung teaser for deres nye kommende smartwatches, der skal ud i direkte kamp med Apples kommende ur. Det betyder, at konkurrencen allerede fra begyndelsen af vil være hård og kontant. 

LG og Samsung klar til kamp 

Dog har både LG og Samsung den fordel, at de har været i spillet noget længere tid med deres tidligere smartwatches. LG dog kun meget kort tid med deres G Watch og Samsung i længere tid med hele to tidligere versioner af Galaxy Gear. 

LG G Watch R er en nyfortolkning af G Watch, som var det første ur med Googles Android Wear. Dog kan man sagtens trække lighedstegn, der læner sig op af ren kopiering fra et andet smartwatch, der blev annonceret stort set samtidig med LG G Watch, nemlig Motorolas Moto360. 

Moto360 fik klart mest opmærksomhed. Og en del af det skyldtes det runde design, der så ud til at fænge folk mere. Så nu prøver LG med det runde design. Og selv om det ligner et analogt ur, er der tale om et 100 procent smartwatch med OLED-skærm, 1,2 GHz-processor, 512 MB RAM og 4GB harddisk. 

Brug Samsungs ur som mobil

Ligeledes kunne Samsung også præsentere deres næste bud på Galaxy Gear-serien, der denne gang hedder Gear S. Det er en blanding mellem deres Gear 2 i forhold til ur-delen og så det buede display, som Gear Fit kan prale af. 

Samsung Galaxy Gear S kører igen på Tizen-styresystemet. Men som en smart ekstra feature, så kører det sit eget 3G-netværk, så du ikke behøver en mobil for at få det til at fungere. Det betyder, at du reelt kan ringe fra uret, hvis der skulle være behov for det. 

Heldigvis skulle Gear S komme ud til oktober med et headset, så du ikke behøver ligne jordens største idiot, når der skal ringes. LG G Watch R skulle komme en gang senere på året. 

Så bliver det bare spændende hvad Apple har tænkt sig at gøre ved den sag.