Hvem er bedst: B&O eller Loewe?

Loewe Connect ID og B&O Beoplay V1 er oppe mod hinanden og bliver vurderet på design, brandværdi og teknikken.

Loewe Connect ID og B&O Beoplay V1 er oppe mod hinanden og bliver vurderet på design, brandværdi og teknikken. Her af Svante Lindeburg, Ida Wohlert og David Guldager

Der er nok af muligheder at vælge i mellem, hvis du skal have en ny fladskærm til hjemmet, og de fleste indretter deres hjem rundt om og efter fladskærmen. Men der er to skærme på det danske marked, som gør sig så markant anderledes på både design og udtryk, at de i sig selv kan stå for det mest markante stykke design i dit hjem.

http://youtu.be/CH7imq2HP3k

Vi har taget et kig på B&O nyeste fladskærm, Beoplay V1 og konkurrenten fra tyske Loewe kaldet Connect ID. Begge de skærme vi har haft med i studiet er 40-tommer og har LED-dioder siddende. Det er samtidig skærme, der både har designet i højsædet og fokuserer på den gode lyd. 

Jeg var i studiet med brand-eksperten Svante Lindeburg for at kigge på de to fjernsyn, når det kommer til design, branding og ikke mindst teknikken. 

BeoPlay V1
Pris: Fra 17.999 kroner (40-tommeren koster 21.999 kroner vejledende)

I begyndelsen af maj udvidede danske Bang & Olufsen deres nye serie kaldet Play med en fladskærm. Play er B&Os noget billigere modeller, og er indtil videre leveret med højtalere til iPhone og iPads og så nu også fladskærme. 

[image:fid:41549]
Som nogle af de første kommer V1 også med et loft-ophæng du kan tilkøbe, så du har noget at hænge over sengen

Beoplay V1 kommer i sort og hvid og har et meget industrielt design i dens forskellige former, som tæller gulvstand, væg-ophæng og markedets første loft-ophæng, så man kan få det op at hænge over sengen.

Derudover er det en skærm, der fungerer fremragende med B&Os andre produkter som blandt andet deres fjernbetjening, og du ganske nemt sørge for at tilslutte blandt andet Apple TV, og styre det hele med B&Os fjernbetjening.

Ligeledes kan skærmen også blære sig med at have indbygget 5.1 lydsystem indbygget, så du kan nemt tilslutte ekstern subwoofer, baghøjtalere og mere, så du rigtig kan få den fulde lyd-oplevelse.

Men generelt er lyden på skærmen helt i en klasse for sig selv. Bang & Olufsen har fokuseret på, at fladskærme også skal kunne give dig den gode lyd, noget som mange af de andre fladskærms-producenter ser gennem fingre med. 

Vores indtryk: Om man kan lide skærmen eller ej, må være op til den enkelte, men som Svante påpeger, så er B&O skærmen i den grad det sikre valg. Samtidig har skærmen en hel tekniske ekstra finesser foruden at være en ganske all-around skærm rent kvalitetsmæssigt på billedet til både film, tv og spil uden dog at skille sig for meget ud.

Loewe Connect ID
Pris: Fra 14.999 kroner (32-tommer uden harddisk - den viste model koster 24.999 kroner vejledende)

Loewe er mindre kendt herhjemme, men er tyskernes svar på B&O. De fokuserer på design og gør det gerne i den mere stilrene retning. Deres seneste skærm har dog fået en del ekstra farver på.

Selve skærmen kan personliggøres i over 2.000 forskellige måder, hvor man kan få den med tableau med vase, høj stander eller som vist i indslaget, stående helt enkelt. 

[image:fid:41550]
Farver skal der tydeligvis til fra tyske Loewe, og hele 2.160 forskellige måder at sammensætte sit personlige tv

Dertil kommer farverne og mulighed for indbygget harddisk - begge ting noget der koster ekstra. Skærmen er velassorteret i funktioner som tæller netværk-optimeret (det samme er B&O), så det nemt kan finde din netværksharddisk, hvis du skulle have sådan en stående derhjemme.

Billedet er af fin kvalitet uden dog at imponere, og lyden er ligeledes klart i den bedre ende i forhold til mange af de andre konkurrenter - bare ikke B&O. Det undrer mig dog noget, at der kun er 2 HDMI-indgange bagpå.

Vores indtryk: Brandingmæssigt har køberen af et Loewe-tv gjort sig et aktivt valg om skærm. Da det ikke er så kendt på landsplan, gør man en dyd ud af sig selv i at skille sig ud, mener Svante Lindeburg. 

Og hvad angår teknikken, ser det fint ud, men brugervenligheden i eksempelvis menuer og opsætning er langt fra optimalt. Der blandes mellem vertikale og horisontale linier og navigering, der ser pænt ud, men som samtidig forvirrer brugeren mere end nødvendigt.