HTCs vilde kamera-nyheder: Vil være kongen af selfies

16x9

<p>NEW YORK: Taiwanske HTC har onsdag aften præsenteret deres næste strategi i jagten på smartphone-toppen.

NEW YORK: Taiwanske HTC har onsdag aften præsenteret deres næste strategi i jagten på smartphone-toppen. Og hvis man skal tro den lille times præsentation, så skal det være på kameraet, at kampen skal stå.

De har lanceret en ny smartphone kaldet HTC Desire Eye og et anderledes udseende actionkamera kaldet HTC Re.

HTC Desire Eye

Selv om HTC One stadig er selskabets topmodel, så skal der stadig være plads til andre og noget billigere modeller. Og deres nye Eye fortsætter deres tidligere populære Desire-serie.

Modellen fokuserer på kameraet og foto. Den har både front- og bagside-kamera, der har samme specifikationer. Den tager billeder i 16 megapixel og har dobbelt LED-lys. Så nu er det slut med dårlige selfies i grim belysning.

Sammen med modellen har de også opgraderet deres kamera, så det kan tage billeder selv, når nu det forbistrede selfies skal tages. Du kan endda blot nøjes med en kommndo og så tager den billedet.

Ud over kameraet er det en mobil med 5,2-tommer 1080p-skærm. Den kører med 2GB RAM, Snapdragon-processor og kan klare vand og støv.

HTC Re

Måske mere nyt og anderledes, er det nye actionkamera, HTC Re. Det er dog et actionkamera, der mere er bygget til den almindelige hverdag. Det skal ikke nødvendigvis kun bruges ned af pisten eller over bølgen blå, som konkurrenten GoPro mere læner sig op af. Men det er et lille bærbart kamera, der skal bruges på alle tider. 

Re skulle være nemt at bruge. Det ligner en gammel militær-lygte eller inhalator, alt afhængigt af temperament. Der sidder kun to fysiske knapper på det. Tryk kort på den store knap og du tager et billede med 16 megapixel. Tryk længe og du filmer 1080p-video.

Og foran kan trykke på en anden og mindre knap og sætte en slowmotion-video i gang i 720p og 120 billeder i sekundet.

Desuden kan den kobles til både iPhone og Android og herfra skulle det være mindst lige så nemt, at eksempelvis lave en time-lapse-video, hvis der skulle blive behov for det.

Kameraet skulle blive lanceret over hele verdenen og vil i Danmark komme til at koste 1.695 kroner, oplyser HTC.