Google vil nu arbejde med robotdyr

16x9

<p>Boston Dynamics er et stort navn i robot-land med anderledes og vilde robotter, man ikke sådan lige kan ryste sig af sig efter man har set dem.<spa

Boston Dynamics er et stort navn i robot-land med anderledes og vilde robotter, man ikke sådan lige kan ryste sig af sig efter man har set dem. 

Som deres Big Dog, der bevæger sig igennem ethvert terræn med flere tons oppakning. Eller Cheetah, der løber hurtigere end de fleste (dog ikke sin dyrlige navnebror), robotarmen, der kan kaste tunge ting fra sig, menneskerobotten, der går på to ben og som er næsten umulig at vælte og mange flere. 

Robotselskabet har nu fået en noget utraditionel ejer i form af Google, som i weekenden bekendtgjorde deres opkøb. Hvad de skal bruge Boston Dynamics til, er endnu noget usikkert. Men Boston Dynamics nyder godt af en stor kontrakt til det amerikanske forsvar, og for Googles vedkommende er det ikke det første robot-firma de har købt. Faktisk har de hele syv andre i deres ejerskab.

Markedsanalytikere og interessenter er noget usikre på, hvad det betyder for Googles fremtidige satsninger, hvor nogle mener, at det skal bruges til deres hobbyprojekt Google Glass, mens andre mener, at det skal bruges til at komme ind i leverings- og produktionsmiljøet. Der er også flere der mener, at Google blandt andet vil arbejde sig ind i ældreplejen, som har vist sig, at skulle have stor glæde af de stærke robotter.

Under alle omstændigheder bliver det spændende at se, hvor et af verdens mest innovative og friske selskaber tager robotterne.