Google i Folketinget kan blive en gave til terrorister

16x9

<p><em>Google har allerede kortlagt det canadiske parlament. Foto: Google</em></p>

Google har allerede kortlagt det canadiske parlament. Foto: Google

I denne uge tager internetgiganten Google sit højteknologiske Street View-optageudstyr med rundt på gangene og kontorerne på Christiansborg for at kortlægge Folketinget, så det inden længe bliver muligt at tage en virtuel rundtur i demokratiets højborg.

Men Google skal passe på med at gøre arbejdet for grundigt og detaljeret og i stedet begrænse sig til de områder, der bliver vist frem på fysiske rundture, advarer den internationale terrorekspert Magnus Ranstop fra det svenske forsvarsakademi ifølge Metroxpress.

- Det gør det langt nemmere for terrorister, hvis de ved præcis, hvor politikernes kontorer er. Det er ikke særlig klogt, hvis man viser gangene og områder, som man ikke ser på en guidet tur, siger han til avisen.

"Hvis Det Hvide Hus tør, så tør vi også"
Terroreksperten behøver dog ikke at være bekymret, forsikrer Søren Væver, kommunikationschef i Folketinget:

- Vi tager de sikkerhedsmæssige foranstaltninger, der skal til, siger han til Metroxpress og henviser til, at Google har foretaget lignende optagelser i det canadiske parlament og Det Hvide Hus i Washington.

- Vi har også mulighed for at gennemgå materialet med Google, så vi kan se, om der er nogen sikkerhedsmæssige ting i det. Hvis Det Hvide Hus tør, så tør vi også.

Google kommer til at optage i Folketingssalen, på første og anden sal, hvor der er politikerkontorer, og i Landstingssalen.