Glem HD: Alt bliver nu skarpere

16x9

<p>TV-billedet er blevet en del skarpere de sidste mange år, og udviklingen er langt fra slut endnu.

TV-billedet er blevet en del skarpere de sidste mange år, og udviklingen er langt fra slut endnu. 4K er kommet for at blive og vil løbende erstatte vores daglige HD-standard. Men hidtil har det mest været dyre fjernsyn, og endnu dyrere kameraer, der har kunne fange de skarpe billeder. 

Og selv om der stadig mangler et prishug før de fleste kunder kan og vil være med, så er vi ved at være der. Vi har taget fire nye produkter med, der alle enten kan vise eller optage film og billeder i 4K.  

Der er tale om disse fire 4K-produkter.

Apple iMac 5K

  • Pris: Fra 20.000 kroner

Det måske flotteste Apple til dato har kastet sig over, er den labre computer iMac. Det er en fuldblodscomputer, der har det hele bag skærmen. Ingen store kasser eller irriterende elementer. Skærmen er drivkraften her, og med den ny opdatering, har skærmen fået et yderligere bump i vejret. 

Der er tale om en 5K-skærm, der på papiret faktisk er en hel del skarpere end 4K. Det er Apples Retina-opløsning, og hvis du skulle være i tvivl om den næsten hypnotiske effekt, så prøv at sætte en 4K-video på (eks. fra Youtube), og straks har du svært ved at rive øjne fra skærmen. 

GoPro Hero 4

Pris: Fra 2.900 kroner

Det lille actionkamera har fået sig en velfortjent opdatering i både form og funktion, så 4K nu er den fulde del af billedet. Her kan du lave lækre action-optagelse i den flottest tænkelige opløsning. Desuden har Silver-udgaven (2.900 kr) også fået en touch-skærm indbygget, så man ikke behøver en forbundet smartphone for at se billedet. 

Sony Xperia Z3

  • Pris: Fra 4.500 kroner

Sony har fart på med deres smartphones og deres Xperia-serie er blevet rost til skyerne. Hvad du måske ikke vidste var, at kameraet her også kan optage i funklende 4K. Det er måske den nemmeste måde, at optage hele familien i fremtidens standard-opløsning. Selvfølgelig fylder 4K-videoer mere på din telefon, men hvad gør man ikke for at få de unikke billeder i hus. 

B&O Beovision Avant

  • Pris: Fra 55.000 kroner

Prisen kan synes skrap, men er umiddelbart en del lavere end hvad man normalt er vant til hos Struer-selskabet. Fjernsynet fungerer efter samme klassiske princip, som gjorde Beosound 3000 og Beovision 9000 store. Nemlig at det åbner op, når man tænder det. 

Der er tale om 4K, bedre lyd fra de indbyggede tv-højtalere og en indmad, der løbende vil blive opdateret på samme manér, som en smartphone.