Gæt hvilket billede Instagram har slettet

16x9

<p>Et hurtigt kig på Instagram viser, at der findes mange billeder af letpåklædte kroppe i forskellige positurer.

Et hurtigt kig på Instagram viser, at der findes mange billeder af letpåklædte kroppe i forskellige positurer. Og selvom Instagram har en tydelig regel om nøgenhed, er det ikke noget problem at finde billederne frem. 

Men noget kunne tyde på, at der er forskel på hvilken censur Instagram lægger for dagen. Det mener en engelsk blogger, der oplevede, at blive lukket helt ned på tjenesten, efter hun lagde et mere eller mindre uskyldigt, men dog letpåklædt, billede på tjenesten. 

LÆS OGSÅ: Dette billede går over grænsen for Instagram

Hun havde lagt et billede på af sig selv i undertøj (ovenstående) med billedteksten ’I love my belly’ (oversat: Jeg elsker min mave). Men efter at en bruger havde gjort Instagram opmærksom på billedet, blev det efterfølgende fjernet af Instagram med en besked om at billedet overtrådte tjenestens retningslinier.

Og da hun så prøvede at logge ind senere, havde Instagram helt lukket hendes profil ned.

Andre letpåklædte billeder fjernes ikke

Det gjorde hende vred. Hun kunne se hvordan andre letpåklædte billeder fik lov til at blive på tjenesten, selv efter hun havde prøvet at gøre Instagram opmærksomme på eksplicitte nøgenbilleder.

- Jeg gik på Instagram for at finde fotos af kvinder klædt i så meget tøj som jeg havde på. Jeg fandt hele sider dedikeret til at dele billeder af kvinder i seksuelt eksplicitte og suggestive positurer i halvdelen af det tøj jeg bærer i billedet, skrev hun efterfølgende på sin blog. 

Hun anmeldte billederne til Instagram, men de blev ikke fjernet, som hendes billede ellers hurtigt blev. Det er ikke første gang, at Instagram bliver anklaget for forskelsbehandling.

Ikke den første gang

Tilbage i maj gjorde en anden engelsk kvinde opmærksom på forskelsbehandlingen, efter hendes billeder blev fjernet og andre lignende billeder ikke blev.

Dengang forsvarede Instagram sig med, at de blot fulgte deres egne retningslinier.

- Instagrams retningslinjer tillader ikke nøgenhed og andet lignende indhold. Vi gør dette, fordi nogle målgrupper inden for vores globale samfund er særligt følsomme over for denne type indhold. Når vi modtager rapporter om billeder, der krænker vores politik, sender vi en  advarsel til personen, og indholdet bliver fjernet. Det er vigtigt at forstå, at de billeder vi handler ud fra næsten udelukkende er bragt til vores opmærksomhed af andre brugere, som klager over deres tilstedeværelse på platformen, svarede Instagrams talsmand til Huffington Post. 

Men hvad synes du om Instragrams måde at håndtere det på?