Fire produkter der gør en forskel dette efterår

16x9

<p>Der er blevet åbnet for sluserne ved dette års forbrugerelektronikmesse IFA i Berlin.</p>

Der er blevet åbnet for sluserne ved dette års forbrugerelektronikmesse IFA i Berlin.

De største navne har allerede holdt pressekonferencer for at afsløre nye produkter. Således har Samsung afsløret deres Galaxy Gear smartwatch og deres nye Galaxy Note III smartphone, og Sony har blandt andet offentliggjort et smart kamera, som kan klikkes på din smartphone.

Vi har samlet en liste over med nogle af de annonceringer, som måske er fløjet under din radar i syndfloden af offentliggørelser.

4K WT6000 TV fra Panasonic
Panasonic er klar med deres første Ultra HD skærm, som har været længe ventet. Både Sony og Samsung har vist deres 4K-skærme frem, så det er på tide Panasonic kommer med i samme dur. 4K-skærmen kommer til at hedde WT6000, og vil blive på 65-tommer.

Det er samtidig det første 4K tv med HDMI 2.0-indgang, der gør det muligt at se 4K-indhold i 50 og 60 Hz. Som mindre nørdet blot betyder, at billedet bliver skarpere og bedre, når vi kobler ting til fjernsynet. Som eksempelvis din tv-boks eller dit Apple TV. Der er mulighed for at tilslutte computer med 4K, så man kan surfe eller game fra sit fjernsyn.

Xperia Z1 smartphone fra Sony
Så blev Xperia Z1 endelig officielt fremvist fra Sony. Mobilen som med en nu næsten standard 5-tommer skærm, har sat sig på et helt nyt marked - nemlig de vandtætte smartphone. Så dyk du blot ned under vandet og tag billeder med et kamera på hele 20,7 megapixel, som de selv påstår er "markedets bedste". Det bliver spændende at prøve ad og se hvordan selv billeder under vand vil kunne slå konkurrenterne. 

Sammen med en 2,2 GHz Quadcore-chip fra Qualcomm har den også rigeligt til at sikre en god ydeevne. Desuden kan Sony igen påstå/bryste sig med "markedets bedste batterievne", som igen og igen fremhæves som én af de absolut vigtigste ting hos kunderne. 

Den skulle komme på markedet den 4. oktober i Danmark og have en pris på omkring 5.000 kroner. 

Vaio tap 11 windows 8 tablet fra Sony
Sony har annonceret deres første Windows 8 tablet, der skal konkurrere direkte med Surface Pro. Den hedder Vaio Tap 11, og vil komme med en Intel Core processor og en 11-tommer skærm, som du kan bruge en pen til. Du kan også koble et tasttur til, og tabletten er faktisk noget tyndere end Surface Pro, selv med tasturet sat til.

Asus Transform Book trio
Asus kommer med den første tre-i-en computer, der samler ideen bag en tablet, en laptop og en desktop. Deres Transform Book Trio er en notebook, hvor skærmen kan fjernes, så den bliver en 11,6-tommer Android-tablet (Jelly Bean). Herefter kan man tage tastaturdelen og sætte til en computerskærm og derfra bruge Windows 8. Så kan man få adgang til al data på tabletten, og bruge den som en pc, mens en anden person stadigvæk bruger tabletten.

I sig selv en givtig ting, hvis man gerne bare vil have det hele samlet og egentlig ikke gider at have flere produkter i vognparken. Der er ingen tvivl om denne blanding af styresystemer som Windows og Android er noget vi kommer til at se langt mere til. Det giver mere frihed til brugeren og åbenbart skulle det også kunne fungerer uden alt for stor problematik. 

Asus har endnu ikke givet den en lancering eller en pris, men den kan umuligt blive helt billig med disse muligheder.