Feministvideo fjernet fra YouTube – og lagt ud igen

16x9

<p>I musikvideoen til Robin Thickes hit-sang 'Blurred Lines' ser man Robin Thicke, Pharrell Williams og T.I.

I musikvideoen til Robin Thickes hit-sang 'Blurred Lines' ser man Robin Thicke, Pharrell Williams og T.I. fuldt påklædte, mens topløse kvinder i hudfarvede trusser danser rundt om dem.

Videoen blev lagt på Googles videotjeneste YouTube tidligere på året – til stor harme for flere organisationer, der arbejder med at skabe opmærksomhed omkring voldtægt og seksuel vold, som mener, at både indholdet i videoen og dele af teksten er nedværdigende for kvinder og gør dem til objekter – noget som Thicke selv har afvist.

”Upassende” parodi
For få dage siden lavede tre kvindelige jurastuderende fra New Zealand, som tilsammen kalder sig ’The Law Revue Girls’ så deres egen version af Robin Thickes video og uploadede den til YouTube. Titlen er her ændret til ’Defined Lines’, og de halvnøgne kvinder skiftet ud med mænd.

Men den gik over stregen, mente YouTube, der derfor fjernede den, efter at den var blevet set næsten 500.000 gange. Begrundelsen var, at indholdet var ”upassende”. Det skriver NRK.no.

Men allerede nu har YouTube ændret mening og givet de tre studerende lov til at lægge den ud igen, fordi de havde forklaret, at indholdet var sarkastisk ment.

- Den blev anmeldt på grund af seksuelt indhold, men det faktum, at videoen blev fjernet viser jo bare en enorm dobbeltmoral hos YouTube, siger en af kvinderne, Olivia Lubbock, ifølge NRK.no til The Independent.

- Folk bryder sig ikke om det, vi forsøger at formidle med parodien. I udgangspunktet var dette ment som en sketch, men det er samtidig en kommentar til objektiviseringen af kvinder i musikvideoer. Vi mener, at kvinder og mænd bør behandles lige.

YouTube var også i vildrede om Robin Thickes originalvideo 'Blurred Lines', der i dag er set langt over 17 millioner gange, da den første gang landede på YouTube tilbage i marts. Først blev den fjernet, og sidenhen blev den lagt ud igen med en advarsel om, at indholdet kan virke stødende.

Herunder kan du se begge musikvideoer: