Facebook vil stoppe dine fulde-selfies

16x9

<p><span style="font-size: 13px;">Hvis du forsøger at lægge en fulde-selfie op midt om natten, vil Facebook i fremtiden spørge, om du er sikker på at

Hvis du forsøger at lægge en fulde-selfie op midt om natten, vil Facebook i fremtiden spørge, om du er sikker på at din mor og din chef nu skal se det. Det sociale medie har investeret i teknologi, der kan gøre det muligt, at scanne dine opdateringer og hjælpe dig med at interagere med dine bekendte.

Denne funktion er en del af Facebooks nye ”digitale assistent”, som stadig er i udviklingsfasen for internetgiganten.

Læs også: 'Facebook vil eje din mobil-kommunikation'

Ud over at kunne identificere dit ansigt, kan den digitale assistent for eksempel, også se hvilket tidspunkt af døgnet du opdaterer på. På den måde håber Facebook på, at kunne hjælpe dig med at kommunikere bedre med dine venner og bekendte.

Deep learning

”Forestil dig, at du havde en intelligent digital assistent, som kunne mediere din interaktion med dine venner og også med indhold på Facebook” siger Yann LeCun, lederen af Facebooks Artificial Intelligence Research lab, til Wired

Læs også: 300 millioner brugere: Nu er Instagram større end Twitter

LeCun fortæller videre om, at disse funktioner kun kan blive opnået gennem den teknologi der hedder ”deep learning”. Deep learning består af et komplekst sæt at computeralgoritmer, der kan bearbejde abstrakte koncepter og mønstre i forskellige situationer – som menneskelig intelligens er i stand til.

Der kommer dog nok til at gå en stykke tid før vi får funktionen at se fra Facebook.