Facebook køber vilde videobriller for milliarder

16x9

<p>Foto: <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Oculus_Rift" target="_blank">Wikipedia</a></p>

Foto: Wikipedia

Et af de seneste års helt store taleemner i techbranchen har været videobrillerne Oculus Rift, der gennem crowdfunding-platformen Kickstarter blev til virkelighed i 2012 og siden da har været under kraftig udvikling.

Oculus Rift er et par virtual reality-briller, der projicerer indhold fra enten spil eller video op foran øjne, så man selv føler, man står midt i det hele. Et par briller der er blevet spået en stor fremtid inden for specielt gaming. 

Derfor ligger en overtagelse af Facebook heller ikke lige for. Men ikke desto mindre er det hvad Facebooks stifter Mark Zuckerberg nu selv har meldt ud på sin Facebook-profil. Facebook overtager Oculus VR for 2 milliarder dollar.

Hvad skal Facebook bruge videobriller til?

Zuckerberg selv slår fast, der ligger mere i købet end de åbenlyse spilmuligheder. 

- Men dette er kun begyndelsen. Efter spil vil vi omdanne Oculus til en platform for mange andre oplevelser. Forestil dig at opleve en sportskamp på stadions bedste pladser, studere i et klasseværelse fyldt med studerende og lærere fra hele verden eller rådføre dig med en læge ansigt til ansigt - bare ved at sætte på briller i dit hjem, skriver han og fortsætter: 

- Dette er virkelig en ny kommunikationsplatform. Ved virkelig at føle dig til stede, kan du dele ubegrænsede oplevelser med de mennesker i dit liv uanset sted. Forestil dig at dele hele oplevelser og eventyr og ikke bare øjeblikke med dine venner på nettet.

Præcis som det var tilfældet med WhatsApp, så skulle Oculus VR fortsætte selvstændigt som firma, der får mere eller mindre frie hænder til at udvikle fremtiden for Facebook. Og som Mark Zuckerberg selv skriver:

- Virtual reality var engang drømmen om science fiction. Men internettet var også kun engang en drøm, det samme med computere og smartphones. Fremtiden kommer, og vi har en chance for at opbygge det sammen.