Facebook-boom: Så mange er på sociale medier i skolen

16x9

<p><span>De sociale medier er med over alt - også i undervisningen. </span></p>

De sociale medier er med over alt - også i undervisningen. 

Det viser en ny undersøgelse fra Microsofts Techbarometer. 351 unge fra gymnasier og videregående uddannelser svarede på undersøgelsen. Af dem var 61 procent aktive på de sociale medier i undervisningen.

Læs også: Ny trend smadrer Facebook-grupper

- De digitale enheder og internettet er for de fleste blevet en fuldstændig integreret del af vores hverdag, fordi teknologien – ud over at hjælpe os med at være mere effektive – også hjælper os med at holde styr på vores sociale liv, fortæller Nana Bule, direktør for Microsofts forbrugerdivision.

Ikke et problem
At de unge er på Facebook, Twitter og lignende i timerne er ikke nødvendigvis et problem. Men det nye behov skal tilpasses undervisningen, mener Helle Mathiasen, der er professor ved Institut for Naturfagenes Didaktik på Københavns Universitet.

Læs også: Hver femte vil slette Facebook-profilen

- Eleverne i gymnasierne er gode til at bruge sociale medier til at samarbejde, dele dokumenter og hjælpe hinanden med opgaver i lukkede grupper. Mange lærere deltager også i Facebook-grupperne, og det bliver en af mange muligheder for at understøtte elevernes læring. Men der er også en anden side af medaljen. Det er svært for nogle af eleverne både at koncentrere sig om undervisningen og deres smartphone eller tablet, siger hun.

Helle Mathiasen opfordrer derfor uddannelsesstederne til, at man opstiller regler for brugen af sociale medier. De regler skal helst udarbejdes i fællesskab med de studerende.