Fabiola fandt sin biologiske mor på Facebook

16x9

<p><em>Fabiola Christensen. Foto: Privat</em></p>

Fabiola Christensen. Foto: Privat

Et navn, en hjemby og et personnummer. Det var de eneste informationer, Fabiola Christensen havde om sin biologiske mor, da hun for seks år siden satte en Facebook-eftersøgning i gang for at finde frem til sit ophav på den anden side af jorden. Resten har det sociale medie hjulpet hende med at opstøve.

- Jeg begyndte at tænke over, at vi på en eller anden måde alle sammen er forbundet på Facebook, så der burde være en lille bitte chance for, at jeg kunne finde min biologiske mor i Colombia derigennem, fortæller Fabiola Christensen, der var bare tre måneder gammel, da hun blev adopteret af en dansk familie.

Indtil den dag i 2008 havde hun ikke gjort alvor af de tilbagevendende tanker om at finde frem til sin biologiske mor, men det verdensomspændende netværk gav hende mod på at forsøge.

- Jeg brugte Facebook på kedelige opdateringer, lidt ligesom rigtig mange andre, men jeg tænkte, at jeg måske kunne bruge det til noget fornuftigt i stedet. I virkeligheden er vi jo kun et klik fra hinanden, siger hun til tv2.dk.

Et opslag med et hjerte
Hun lavede en Facebookgruppe og et opslag, hvori hun efterlyste sin mor. Opslaget delte hun hver eneste dag i alle de grupper, der havde noget med Colombia at gøre.

- Jeg skrev den samme opdatering igen og igen med et stort hjerte øverst, så folk lagde mærke til den, siger hun.

I sin egen gruppe fik hun hurtigt nogle entusiastiske medlemmer, der fortsatte hendes eftersøgning i Colombia. De tog på biblioteket, på politistationen og søgte på nettet for at hjælpe hende. Efter fem-seks måneders søgen var der bid, og en colombiansk mand skrev til Fabiola Christensen, at han havde fundet frem til hendes biologiske kusine, som kendte hendes mor.

- Jeg turde ikke rigtig tro på det til at starte med, men en nat var der pludselig en kvinde, der ringede til mig og talte spansk. Hun både græd og grinede, og jeg vidste, at det måtte være min mor, siger Fabiola Christensen.

Rejste til Colombia
Hun taler ikke selv spansk, men med hjælp fra en tolk kunne hun dagen efter føre en rigtig samtale med sin mor for første gang. To år efter, i 2010, rejste hun til Colombia sammen med sine adoptivforældre for at besøge hele sin biologiske familie, som også inkluderer en lillebror og en lillesøster.

- Det var helt fantastisk. Efterfølgende har vi haft kontakt på Facebook. Man kan virkelig alt på det medie, siger Fabiola Christensen.

Hun har efterfølgende udnyttet netværket til at starte et fællesskab for colombianske adoptivbørn fra hele Norden. Herigennem mødte hun sin ekskæreste, som hun har en datter sammen med, og her har hun også fundet sine bedste venner. I dag er Facebook også blevet hendes levebrød, for hun har startet sin egen virksomhed, hvor hun rådgiver andre i at bruge mediet.

- Facebook har virkelig betydet alt, det har ændret mit liv. Jeg har haft det lidt ligesom om, jeg sad med Aladdins lampe, for jeg havde fundet et netværk, der kunne få drømme til at gå i opfyldelse, siger hun.


Fabiola Christensens colombianske familie og danske forældre. Foto: Privat