Et hav af konsoller i 2014

16x9

<p>Var du ikke en af de få, der fik fat i en PS4 før jul og siger Xbox One dig måske ikke noget, så kunne du eventuelt vente på de kommende Steam-mask

Var du ikke en af de få, der fik fat i en PS4 før jul og siger Xbox One dig måske ikke noget, så kunne du eventuelt vente på de kommende Steam-maskiner, der bliver fremvist på CES i Las Vegas.

Steam-konsollerne er den nye generation af spillekonsoller, der kører spilleplatformen Steams egen brugerflade, og som vil blive tilbudt til i første omgang 13 forskellige producenter. Det fortalte Steam til en kort præsentation mandag i Las Vegas. 

Der er tale om producenter som iBuyPower, Falcon og ikke mindst Alienware, som også i Danmark er kendt for deres spillecomputere.

Stor prisforskel

Der er endnu ikke noget konkret om hvornår man vil kunne se mere til de nye konsoller, men CES 2014 vrimler med dem på messegulvet, så et bud er at i 2014 vil der dukke en eller flere konsoller op.

Steam havde selv lavet op til 300 forskellige konsolprototyper, men ingen af dem vil dukke op i første omgang, oplyser de selv. Men de vil dog hjælpe producenterne til at lave konkrete controllere til konsollerne samt hjælpe med til at forbedre økosystemet af apps til de mange nye spillekonsoller med Steam OS.

Priserne på de nye konsoller vil ligge alt lige fra 500 til 6.000 dollar, der kan springe på grund af indmaden. Konceptet minder da også mere om pc-producenter i dag, der har forskellige sæt af indmad som processsor, grafikkort og så videre, der derved også giver et stort spring i priser.