Et år siden i dag: Kan du huske dette spring?

16x9

<p>14. oktober 2012 er en dag, som faldskærmsudspringeren Felix Baumgartner – og en stor del af verdens befolkning – sent vil glemme.</p>

14. oktober 2012 er en dag, som faldskærmsudspringeren Felix Baumgartner – og en stor del af verdens befolkning – sent vil glemme.

Her sprang den nu 44-årige østriger ud fra en ballon i 39 kilometers højde og slog hele tre verdensrekorder på de fire minutter og 19 sekunder, det tog han at komme sikkert ned på jorden igen.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Her springer Felix Baumgartner

På trods af at han kort efter at have forladt sin kapsel, begyndte at snurre voldsomt rundt, nåede han alligevel en hastighed på imponerende 1.357,6 kilometer i timen og brød dermed lydmuren. Med springet fra stratosfæren har han også verdensrekorden i udspring fra størst højde og længste frie fald.

Mandag er det præcis et år siden, at tv-seere verden over sad klinet til skærmen og fulgte det vovede spring, og derfor er Baumgartner og resten af holdet bag Red Bull Stratos netop blevet genforenet i Østrig for at fejre dagen.

Det skriver hovedpersonen på Facebook, hvor han er særdeles aktiv. Her har han også delt billedet herunder, hvor han gør tykt grin med sin egen bedrift og 'afslører', hvad der i virkeligheden skete sidste år.

I forbindelse med årsdagen for rekordspringet vil vovehalsen mandag aften for første gang gennemgå sit spring sekund for sekund i en live-event i Salzburg, hvor også ledere fra inspektionsholdet, herunder rumfartlegenden Joe Kittinger, den tekniske direktør Art Thompson og den medicinsk ansvarlige Dr. Jonathan Clark, vil være til stede.

I klippet herunder kan du se et tilbageblik på 14. oktober sidste år, hvor en række danskere fortæller om deres personlige oplevelser og tanker, da de så Felix Baumgartner springe.