Er Facebook Paper den vigtigste app nogensinde?

16x9

<p>Selv om danskerne må vente (måske for evigt) med en officiel lancering i App Store, så kan man med en amerikansk iTunes-konto hente Facebooks nyest

Selv om danskerne må vente (måske for evigt) med en officiel lancering i App Store, så kan man med en amerikansk iTunes-konto hente Facebooks nyeste app kaldet Paper. Facebook Paper er en ekstra app, der viser feedet fra Facebook på en ny, frisk og anderledes måde. 

Zuckerberg og co. har længe prøvet at lave den oplagte app uden større succes. Paper vil ændre på det, men er stadig ikke på nogen måde bygget til reklamer og annoncer, som ellers er utrolig vigtigt for selskabet. Men app’en formår at tage brugerforståelsen et niveau højere end tidligere og samtidig vise hvordan fremtiden kan se ud for apps.

Ideen med Paper er, at man nemmere vil kunne bladre igennem Facebooks feed. Og selv om der stadig findes en regulær Facebook-app og Paper har en del begrænsninger i form af funktioner, så vil Paper blive de fleste Facebook-brugeres foretrukne app-sted. 

Ved hjælp af swipes til højre, venste, op og ned bladre man hurtigt igennem sine Facebook-historier. Det kræver noget tilvænning, men når først endelig det sidder, så flyver man afsted i virtuelle og grafiske detaljer. Til tider måske endda en tand for meget. Den største forandring og tilvænning er, at man nu swiper til siderne for at bladre i historierne, mens man swiper op og ned for henholdsvis åbne og lukke dem, så de bedre kan læses.

Bygget til iPhone 6 

Paper er bygget til fremtiden. Både i sin navigation og i sit indhold. For Paper fungerer utvivlsomt bedst med billedbårne statusopdateringer. Ved billeder ser det flot og elegant ud, og man kan hurtigt afkode ens feed. Men så snart der er tale om tekst, er iPhones 4-tommer skærm alt for lille.

Man kan altid gøre historierne større fra bunden med et enkelt swipe, men det betyder så også, at overblikket og det hurtige skim af ens Facebook-feed ikke på samme måde er muligt. Så er jeg tvunget til at bladre historierne igennem én efter én, og så spændende er folks statusopdateringer altså heller ikke (mine er i hvert fald ikke).

Der er ingen tvivl om, at Paper er bygget til en større skærm, og selv om Facebook indtil videre har meldt ud, at der er mere er tale om et hobbyprojekt, så kan man ikke lade være mere at tænke, at app’en ville passe perfekt til de rygter, der i øjeblikket løber om Apples mobil – nemlig en større iPhone-skærm.

Paper er blevet kaldt den vigtigste app nogensinde, en forandring for Facebook og et kæmpe skridt i den rigtige retning af flere medier. Og selv om ikke alt er lige som det skal være, så er Paper umiddelbart det bedste bud på en app, vi kommer til at bruge ufatteligt lang tid på. Det er en app, vi fortjener med det omfattende Facebook-liv, vi lever.