Er denne mobil vigtigere end iPhone?

16x9

<p><em>Phonebloks giver hver enkelt funktion en blok, så man kan sammensætte mobilen, som man vil. Billede: Phonebloks</em></p>

Phonebloks giver hver enkelt funktion en blok, så man kan sammensætte mobilen, som man vil. Billede: Phonebloks

Elektroniske apparater er en af de helt store syndere, når det kommer til unødvendigt affald. Hver gang en enkelt lille komponent i din mobil dør, bliver resten af en ellers velfungerende telefon smidt ud.

Det er unødvendigt spild af god hardware, og det har en enkelt ideudvikler, Dave Hakkens fået øjnene op for.

Projektet hedder Phonebloks, og fungerer som et samlesæt, hvor hver enkelt mobilfunktion har sin egen blok, man kan sætte på en ramme.

Let at udskifte dele
Hvis en del af telefonen går ned, så kan man snildt bytte den ud med en ny, uden at smide de velfungerende komponenter ud.

Telefonen kan tilpasses dit behov alt efter brug. Hvis du ikke bruger onlinefunktioner, kan du istedet vælge et større batteri eller en større højttaler, og hvis du kan lide at tage billeder, kan du opgradere dit kamera.

Projektet er stadigvæk i opstartsfasen, og har ingen finansiel backing endnu. Dave Hakkens har startet en Thunderclap-kampagne, for at sprede ordet d. 29 oktober. Thunderclap fungerer ved, at de tilmeldte sender det samme budskab ud på de sociale medier på én gang, og kampagnen har allerede nået sit mål med 59.240.752 tilmeldte og 47 dage tilbage.