Efter opdatering: Stjålne iPhones er værdiløse

16x9

<p>I midten af marts <a href="http://beep.tv2.dk/nyheder/nyt-ios-ude-hent-det-lige-nu" target="_blank">sendte Apple version 7.1 af selskabets mobile s

I midten af marts sendte Apple version 7.1 af selskabets mobile styresystem ud til brugerne efter flere måneder med kritik af designet og brugerfladen i det relancerede iOS.

Men det er ikke kun iOS-brugerne, der har gavn af opdateringen, som retter fejl og bringer designfornyelser.

Også politiet i Østjylland glæder sig over opdateringen, fordi den gør, at din iPhone eller iPad ikke kan startes op igen af uvedkommende uden koden til dit Apple-id, hvis enheden først er registreret, skriver TV 2 ØSTJYLLAND.

- Man kan sige, at det gør Apple-produkterne værdiløse, da de ikke kan låses op og bruges, siger Thomas Hinge, der er politikommissær hos Østjyllands Politi, til det regionale medie.

Hvis du har aktiveret tjenesterne Find my iPhone (eller iPad), og din iPhone bliver stjålet, kan du fra en anden iOS-enhed opdatere enheden, melde den stjålet og oplyse dit mobilnummer, og derefter skal tyven bruge din kode til dit Apple-id for at få gang i den igen.

Det gælder også, selvom alt er slettet på telefonen, og den registreres på ny.

Ifølge TV 2 ØSTJYLLAND har Østjyllands Politi de seneste uger modtaget flere anmeldelser fra østjyder, der er blevet kontaktet af personer, der ønsker at få udleveret deres Apple-id-oplysninger.

Politiet advarer mod, at man udleverer sit Apple-id til andre.